Haberler

Kırklareli Valisi Civelek Açıklaması

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Kırklareli'ni tanımlarken sanayi, tarım ve hayvancılık, turizm ve eğitim kenti olarak belirtiyoruz" dedi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, " Kırklareli'ni tanımlarken sanayi, tarım ve hayvancılık, turizm ve eğitim kenti olarak belirtiyoruz" dedi.

Vali Civelek, Ticaret Borsası'nda düzenlenen tarım platformu toplantısında yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılık bakımından Kırklareli'nin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Kırklareli'nde geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulayan Civelek, tarım ve hayvancılığın, bağcılığın, meyveciliğin, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Alternatif ürün üretimine yaygınlaştırılması amacıyla büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Civelek, "İyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sulanabilir arazinin artması için baraj, sulama kanalları ve göletler gibi hususlarda sizlerle birlikte iş birliği içerisinde görev ve sorumluluklarımız çerçevesinde en iyi hizmeti sunabilmek gayreti ve çabası içerisindeyiz. Kırklareli'ni tanımlarken sanayi, tarım ve hayvancılık, turizm ve eğitim kenti olarak belirtiyoruz. Kırklareli halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Bizler tarım ve hayvancılığın, bağcılığın, meyveciliğin, tarıma dayalı sanayinin, kurak alanlarda alternatif ürünlerin üretimini, organik tarımın, örtü altı yetiştiriciliğin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunuyoruz" şeklide konuştu.

Altıntel de, borsa çalışmaları, uygulanan ve uygulama için destek alınan projeler hakkında bilgi verdi.

Kırklareli'nin tarım ve hayvancılık kenti olduğunu ifade eden Altıntel, tarım ve hayvancılığın daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Esengül Civelek Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title