Haberler

Kırklareli Sanat ile Yeşerecek

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen Sanat Atölyeleri Projesi yoğun bir katılım ile başladı.

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen Sanat Atölyeleri Projesi yoğun bir katılım ile başladı. Projenin hayata geçmesiyle Atatürk Kültür Merkezi 7'den 70'e birçok vatandaşın uğrak noktası oldu.

Kırklareli Belediyesi bu yıl bir ilke imza atarak Sanat Atölyeleri Projesi'ni başlattı. Bu proje kapsamında yetişkin katılımcılar için Etkili Konuşma ve Diksiyon Eğitimi ile Tiyatro ve Temel Oyunculuk Eğitimi, çocuklar içinse Drama ve Kukla Eğitimi atölyeleri açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına Kırklarelili vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlk dönem kurs kayıtları duyuruların yapılmasının hemen ardından doldu.

Toplamda 6 aylık bir dönemi kapsayan eğitim çalışmalarında 3 kez yeni kursiyer alımı yapılacak. Başvurular Kırklareli Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne şahsen gerçekleştirilecek. Eğitimler sonunda tüm katılımcılara sertifikaları düzenlenecek tören ile takdim edilecek.

Sanat Atölyeleri Projesini yürüten Sanat Yönetmeni Utku Çorbacı, Kırklarelili vatandaşların eğitimlere gösterdikleri yoğun ilgiden çok memnun olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Sanat Atölyeleri Projesi'ni, Kırklareli'nin aydınlık ve çağdaş yüzünün bir yansıması olarak görüyorum. Proje kapsamında 4 farklı eğitim atölyesi kurgulandı. Bunlardan ilki 16 yaş ve üzeri katılımcılar için hazırlanan 'Etkili Konuşma ve Diksiyon Eğitimi'dir. Bu eğitim çalışmasında katılımcılara ses- nefes teknikleri, diyafram çalışmaları, fonetik, asalak sesler, kelimelerin doğru kullanımı ile ilgili bilgiler aktarılırken, etkili konuşma üzerine pratik uygulamalar yaptırılıyor. Yetişkin katılımcılarımız için hayata geçirdiğimiz bir diğer atölyemiz ise 'Temel Oyunculuk ve Tiyatro' eğitimimiz. Bu eğitim çalışmasında ise katılımcılara tiyatro sanatına dair bilimsel anlamda gerek teorik gerekse pratik bilgiler aktarılırken, temel oyunculuk teknikleriyle ilgili doğaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu eğitim çalışması sonunda katılımcılar ile bir tiyatro eseri de sahnelenecek olması bizleri heyecanlandırıyor. Çocuklarımız içinse Drama ve Kukla Eğitimi atölye programlarımızı hayata geçirdik. Çocukların eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde çok olumlu katkılar sunan bu iki eğitim metodu, üretkenlik ve estetik gelişimi sağlamada, problem çözme becerilerini geliştirmede, sanat anlayışı ve ruhunu kazandırmada, hayal gücünü geliştirmede, dinleme becerilerini geliştirmede, temel dil kuralları ve paylaşım, beden dili ve ses kullanımında, kendini doğru ifade edebilme ve özgüven noktaları gibi çocuklara olumlu anlamda müthiş katkılar sunuyor. Ayrıca eğitimlerin hepsinin alanlarında uzman ve konservatuar mezunu sanatçılar tarafından veriliyor olması, projenin niteliğini de bir kat daha arttırıyor. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılaplar da başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır' sözüyle sanatın toplumlar için önemini açıkça dile getirmiştir. Kırklareli Belediyesi'de bu sanat atölyeleri projesi ile ulu önderimizin izinden bir an olsun ayrılmadığını bir kez daha kanıtlamıştır. Böyle önemli bir projenin içinde var olmakta bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Bu projeyi hayata geçiren başta Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu olmak üzere Kırklareli Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz." - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title