Haberler

Kırklareli Ortaokul Öğrencileri, Halepli Çocuklar Için Yardım Topladı

Kırklareli'nde ortaokul öğrencileri, Halep'te çocuklar için gıda ve kıyafet yardımı topladı.

Kırklareli'nde ortaokul öğrencileri, Halep'te çocuklar için gıda ve kıyafet yardımı topladı.

Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılara tepkiler sürerken, sıkıntı içindeki çocuk ve yaşlılar için Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu öğrencileri öğrenciler yardım kampanyası başlattı. Kısa sürede bir kamyonet dolusu yardım toplayan öğrenciler Halep'teki çocuklara iletilmesi için yardımları İHH temsilcisine ulaştırdı. Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulu Müdürü İbrahim Erginsoy, öğrencilerin Halep'e duyarsız kalmadığını ifade ederek, "Öğrencilerimiz medyadan Halep'te var olan acımasız görüntüleri gördükten sonra etkilendiler. Onlar yediğimizden ve içtiğimizden Halep'te yaşayan çocuklara da verelim diyerek aralarında yaşlı ve çocuklar için topladıkları gıda ve giyimden oluşan bir kamyonet malzeme topladılar. Ben bu davranışlarından dolayı öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Yardım toplayan öğrencilerden Melisa Nur Üner, savaş çıkaranları bir türlü anlamadığını söyleyerek, "Halep'te uzun süreden bu yana süren bir iç savaş var. Orada bulunan çocuklar bu savaştan çok etkileniyor. Hepimiz insanız ve yaşamaya hakkı var. Oradakiler ezilecek diye bir kural yok. Hepimizi Allah yarattı. Hepimiz eşitiz. Savaş çıkaran insanları anlayamıyorum. Bizim burada karnımız tok. Rahat rahat uyuyoruz. Ama oradaki çocuklar aç. Savaşın içinde her dakika ne zaman bomba patlayacak diye düşünüyorlar. Bu çok büyük bir haksızlık. Bizde o yüzden böyle bir proje düşündük. Gıdanın yanında giydiğimiz eşyaları da topladık. Bunları Halepli çocuklara ulaştıracağız" şeklinde konultu.

Çocuklar topladığı bir kamyonet dolusu malzeme koliler içinde Halep'e götürülmek üzere İHH temsilcilerine teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Cevdet Kırklareli Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title