Haberler

Kırklareli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırklareli Şehitliğinde düzenlene törende, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden törende, saygı atışı yapıldı.

Vali Esengül Civelek, şehitlik anı defterine günün anlam ve önemine ilişkin düşüncelerini yazdı.

Daha sonra Vali Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Türabi Kayan, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar ve beraberindekiler, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda devam eden törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın gönderdiği kutlama mesajları okundu. Bir grup öğrenci, Vali Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Barut ve Belediye Başkanı Kesimoğlu'na Atatürk portresi hediye etti.

Belediye Başkanı Kesimoğlu, törende, Kırklareli'nin 10 Kasım 1922'de düşman işgalinden kurtulduğunu söyledi.

10 Kasım'ın Kırklareli için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Keslimoğlu, hüznün ve sevincin bir arada yaşandığını belirtti.

Kurtuluş bayramlarının buruk bir şekilde kutlandığını aktaran Kesimoğlu, şunları kaydetti:

"Güzel ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda her zamankinden daha çok barışa, huzura, güvenliğe hoşgörüye, demokrasiye ihtiyacı var. Bir yandan dünya nimetlerinin yeniden paylaşılmasından başka anlam ifade etmeyen anlamsız bir savaşın içine sürüklenen bir ülkede yaşıyoruz. Koşullar oluşmadığı sürece savaş insanlık suçudur. 35 yıldan bu yana terör belasıyla mücadele ediyoruz. Asker bizim askerimiz, polis bizim polisimiz. Onlar kanla çizilen bağımsız vatan topraklarını korumak adına yaşamlarını kaybettiler. Onları koruyamadık ama onların savunduğu değerleri korumaya ant içtik. Ebediyete intikal eden askerlerimizi, sivil yurttaşlarımızı, polislerimizi bir kez daha yad etmek istiyorum. Onları biz vatan topraklarına bedenleri soğumadan defnetmek zorunda kaldık. İçimiz acıyor. Bunun son olmasını diliyoruz. Artık teröre hiçbir insanımızı kurban vermek istemiyoruz. Bu anlamlı günün, 10 Kasım'ın buna katkı yapmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, Kırklareli Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Esengül Civelek Kırklareli AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü?
title