Haberler

Kırklareli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırklareli Şehitliği'nde düzenlene törende, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla devam eden törende, saygı atışı yapıldı.

Şehitlik anı defterine günün anlam ve önemine ilişkin düşüncelerini yazan Vali Esengül Civelek, daha sonra 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Belediye Başkanı Kesimoğlu ve beraberindekilerle şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Vilayet Meydanı'ndaki törende ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gönderdiği kutlama mesajları okundu. Bir grup öğrenci, Vali Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Koçak ve Belediye Başkanı Kesimoğlu'na, Atatürk portresi hediye etti.

Belediye Başkanı Kesimoğlu, törende yaptığı konuşmada, Kırklareli'nin 10 Kasım 1922'de düşman işgalinden kurtulduğunu söyledi.

10 Kasım'ın Kırklareli için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Kesimoğlu, hüznün ve sevincin bir arada yaşandığını belirtti.

Bir yandan Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde andıklarını, diğer yanda ise Kırklareli'nin kurtuluşunu kutladıklarını aktaran Kesimoğlu, şunları kaydetti:

"Güzel Kırklarelimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutluyoruz. Bize bu güzel vatanı emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün mücadele arkadaşlarını bu özel günde sevgiyle, saygıyla, minnetle, özlemle anıyoruz. Kurtuluş bayramımız kutlu olsun. 10 Kasım bizim için özel bir gün, anlamı yüksek olan bir gün. Kurtuluşumuzun 16. yıl dönümünü Kocahıdır İlkokulumuzun önünde kutlarken gelen bir haberle yıkıldık. Sevincimiz, coşkumuz, heyecanımız bir anda hüzne dönüştü. Dolmabahçe'de çelik mavisi bir çift göz bir daha açılmamak üzere gözlerini kapattı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk sonsuzluğa yürüdü, biz 77 yıldan bu yana sevinci heyecanı, coşkuyu ve aynı zamanda hüznü birlikte yaşıyoruz"

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, İstanbul Kalkedon Dans Grubu ve Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Mustafa Kemal Atatürk Esengül Civelek Kırklareli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title