Haberler

Kırklareli'nden Kısa Kısa

"Antropojenik Hava Kirliliği" projesi.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, "Antropojenik Hava Kirliliği" projesiyle kentsel ve kırsal alanlarda kirletici kaynakların belirleneceğini söyledi.

Şaylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yapılacak ölçümlere göre atmosfer kirliliği seviyesi değişiminin inceleneceğini ifade eden Şaylan, gerekli tedbirlerin alınması açısından projenin önemli olduğunu vurguladı.

"Antropojenik Hava Kirliliği" projesiyle yaşam kalitesinin artacağına inandıklarını ifade eden Şaylan, şöyle konuştu:

"Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Bulgar Akademi Bilimleri Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü ile hazırladığımız projeyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kentsel ve kırsal alanlarda kirletici kaynakların belirlenmesi, atmosfer kirliliği seviyesinin zamanla değişiminin inceleyerek gelecekte gerekli tedbirlerin alınması açısından önemli bir projedir. Proje eylem planındaki faaliyetler uygulanmaya devam edilmektedir. İnsan sağlığıyla doğrudan ilişkisi açısından proje büyük önem arz etmektedir."

Şaylan, proje kapsamında Bulgar Akademi Bilimleri Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsünün meteorolojik gözlemlerin yapıldığı Bulgaristan'ın Ahtopol kentinde  ara proje toplantısı yapıldığını kaydetti.

İmamlara hizmet içi eğitimi verilecek

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, imamlara hizmet içi eğitim verileceğini bildirdi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülük personelinin ardından imamlara da hizmet içi eğitim verileceğini söyledi.

Hizmet içi eğitimde Kuran-ı Kerim'i doğru okuma, mahreç, ezber, makamlı ezan okuma gibi bilgiler verileceğini belirten Bayrak, eğitiminin 20 Ekim Pazartesi günü Sungurbey Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirileceğini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Bayrak Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title