Haberler

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, şebeke suyu hattı inşaat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Balyemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede eskiyen şebeke suyu hattının değiştirildiğini söyledi.

Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade eden Balyemez, şunları kaydetti:

"Daha modern ve yaşanılabilir bir belde oluşturmak istiyoruz. Vatandaşlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Beldenin içme suyu şebeke hattının 5 bin metrelik kısmı asbest su boruları ile 1964 yılında yapılmış. Oldukça eski ve artık sağlıklı değil. 800 metrelik kısmında çalışmalar tamamlandı. Yıl sonuna kadar çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz."

"Kütüphan-e Türkiye" projesi

Babaeski Görkey İlçe Halk Kütüphanesi "Kütüphan-e Türkiye" projesi kapsamında pilot kütüphane seçildi.

Görkey İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Kadir Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi işbirliği ile hazırlanan "Kütüphan-e Türkiye" projesi kapsamında pilot kütüphane seçildiğini söyledi.

Gelişen teknoloji ile kütüphanelerin arka planda kaldığını ifade eden Taşkın, projenin kütüphanelerin yeniden etkin bir hale getirilmesi amacıyla hazırlandığını belirtti.

Yakın geleceğe ayak uydurma ihtiyacı dolayısıyla kütüphaneler için birtakım yenilenmelerin zorunlu hale getirdiğini vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti:

"Geleneksel günlük yaşamdan tamamen farklı olarak dijital etkileşim, beraberinde bilişim ve iletişim araçları insanoğlunun ayrılmaz bir parçası haline geldi. Yakın geleceğe ayak uydurma ihtiyacı kütüphaneler için de birtakım yenilenmeleri zorunlu hale getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen bir uluslararası proje sayesinde halk kütüphaneleri ülkemiz genelinde yeniden atağa geçiyor." - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Taşkın Büyükmandıra Kırklareli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title