Haberler

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Tescil ücretlerinin kaldırılması.

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, tescil ücretlerinin kaldırılmasıyla, borsaların büyük oranda gelir kaybı yaşadığını bildirdi.

Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağlı tohumlara üye olan çiftçilerden tescil ücretlerinin alınması konusunda çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Kırklareli Ticaret Borsası olarak yaklaşık 150 bin lira gelir kaybı yaşandığını ifade eden Altıntel, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla görüşmelerimiz sürüyor. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli Ticaret Borsası olarak yağlı tohumlara üye olan çiftçilerden tescil ücretlerinin yeniden alınması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Tescil ücretlerinin kaldırılmasıyla birlikte büyük oranda gelir kaybı yaşadık. Kırklareli Ticaret Borsası olarak bu yılki tescil ücretlerindeki gelir kaybımız 150 bin lira. Edirne ve Tekirdağ'daki borsaların kayıpları daha fazladır."

Altıntel, tescil ücretlerinin yeniden binde 2 olarak getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yeni eğitim ve öğretim yılına doğru

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, yeni eğitim ve öğretim yılına en iyi şekilde hazırlandıklarını bildirdi.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul kayıt ve nakil başvurularının sona erdiğini söyledi.

Okul tercihlerinin 22 Ağustos Cuma günü açıklandığını hatırlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

"Tercihlere göre okullarımızda öğrenci kayıt ve nakil başvuruları sona erdi. Nakil işlemlerinin tamamlanmasıyla yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacağız. Kırklareli eğitim seviyesi yüksek bir il. Bu başarıyı etkileyen en önemli etkenlerden biri okulların durumlardır. Tüm okullarımızı eğitim öğretim yılına hazır hale getirdik. Okullarımızda her türlü fiziki şartlar ve imkanları sağladık."

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip okullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması amacıyla 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında ders başı yapacağını belirten Korkmaz, yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesi temennisinde bulundu. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Korkmaz Kırklareli Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title