Haberler

Kırklareli'ndeki Maaşlarını Alamayan Tekstil İşçilerinin İşten Çıkarılması

Bağımsız Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası Genel Başkanı Asalettin Arslanoğlu, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaparak işten çıkarılan işçiler ile bir ara geldi.

Bağımsız Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası Genel Başkanı Asalettin Arslanoğlu, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaparak işten çıkarılan işçiler ile bir ara geldi.

Arslanoğlu, CHP Kırklareli İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda, işçilere fabrikanın durumu hakkında bilgiler verdi.

Fabrikanın bağlı olduğu şirketin çok kötü durumda olduğunu ifade eden Arslanoğlu, şirket yöneticilerinin İstanbul'da Ticaret Mahkemesi'nde iflas erteleme talebi müracaatının bulunduğunu kaydetti.

İstanbul'da Ticaret Mahkemesince şirkete kayyum atanarak şirketin incelendiğini belirten Arslanoğlu, şirket hakkında çok kapsamlı 10 kez rapor düzenlendiğini söyledi.

Şirketin, 3 gayrimenkulünün İstanbul 10. İcra Dairesinde satış için ilana çıkarıldığını aktaran Arslanoğlu, şöyle konuştu:

"Tahmini değer olarak 6 milyon lira bedel biçilmiş. En kısa zamanda satış işlemi gerçekleşecek. Ancak burada işçilere herhangi bir para gelmeyecek. Çünkü icra işlemi yapanlar adına satışa çıkmış. Bu satışlardan olan gelir doğruda alacaklara gidecek. Bununla ilgili işçileri kandırmak isteyebilirler sakın bunlara inanmayın. Şirketin kayyum aşamasındaki dosyada toplam banka borcu 16 milyon lira olarak gözüküyor. Şirketin 10 milyon lira da çek borcu var. Şirketin taşınabilir ve taşınmaz toplam 200 milyon lira varlığı var. Gelir gider hesaplarına göre bütün mal varlıkları satılıp borçlar ödendikten sonra yaklaşık 200 lira karda olduğu gözüküyor. Raporlarda şirket çalışarak kurtarılabilir şeklinde düzenlenmesinden dolayı şirket iflasın eşiğinden dönmüş. Gördüğümüz tablo iç açıcı değil. Oldukça kötü bir durumla karşı karşıyayız."

Fabrika çalışanlarının, 29 kod numarası gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını bildiren Arslanoğlu, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız güç durumdalar. Maaşlarını alamayan ve işten çıkarılan tekstil işçilerimiz güç durumla karşı karşıyalar. Bizde sendika olarak arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Onları hukuki yönden sendika olarak savunacağız. Ayrıca, işçilerin 29 kod numarası gerekçe göstererek çıkarılmış. Bu arkadaşlarımız yüz kızartıcı bir suç işlememişken alacakları için üretimi durdurarak alacaklarını istedi diye bu kod numarası ile çıkış gösterilemez. Bu kod numarasıyla işten çıkışları yapıldı diye işçiler işsizlik sigortasından yararlanamıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kırklareli İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title