Haberler

Kırklareli'nde Kan Bağışı Kampanyası

Kırklareli'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kırklareli'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi ile Lüleburgaz Kan Merkezi'nce düzenlenen kampanya ile Vilayet Meydanı'ndaki kan bağış tırında, kan bağışları kabul edildi.

Kan Merkezi'nde görevli Sencer Erşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ülkede her geçen gün kan ihtiyacının arttığını anımsatan Erşen, kan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini belirtti.

Sağlıklı olan 18-65 yaş arasındaki herkesi kan bağışında bulunmaya davet eden Erşen, kadınların yılda 3 erkeklerin ise yılda 4 kez kan bağışında bulunabileceğini ifade etti.

Kan bağışlarının hayat kurtardığını aktaran Erşen, "Vatandaşlar artık kan bağışının önemini anlamış ve bu bilinçle hareket ediyor. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bugüne kadar kan bağışlamayan kişileri kan bağışlamaya davet ediyoruz. Kendisini sağlıklı hisseden 18-65 yaş arasındaki herkes kan bağışında bulunabilir. Bugün kan verirsek ihtiyacımız olduğunda bulabiliriz" diye konuştu.

Erşen, kan bağışçılarına teşekkür ederek bağışlarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Lüleburgaz Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title