Haberler

Kırklareli'nde Fetö/pdy'ye 153 Tutuklama

KIRKLARELİ'nde, darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan aralarında asker, kamu görevlisi, polis, işadamlarının da bulunduğu 487 şüpheliden mahkemeye çıkarılan 153'ü tutuklandı, 275'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KIRKLARELİ'nde, darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan aralarında asker, kamu görevlisi, polis, işadamlarının da bulunduğu 487 şüpheliden mahkemeye çıkarılan 153'ü tutuklandı, 275'i  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 33 şüpheli savcılıkça serbest bırakılırken, 26 şüphelinin gözaltındaki işlemlerinin sürdüğü, 23 kişinin ise arandığı belirtildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında aralarında asker, kamu görevlisi, polis, işadamlarının da bulunduğu 487 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 33'ü savcılıkça serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 153'ü  'hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, terör örgütüne üye olmak, dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık ile terör örgütüne finansman sağlamak' suçlarından tutuklandı. Mahkeme 130'u askeri personel 275 şüpheliyi ise, yurt dışına çıkış yasağı koyarak tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

23 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

FETÖ/PDY soruşturma kapsamında 26 kişinin gözaltındaki işlemleri sürerken, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve halen firarda olan aralarında öğretmen, imam, komiser yardımcısı, işadamı ile özel dershanelerin yöneticilerin de olduğu 23 kişinin arandığı belirtildi.

HER MESLEKTEN ŞÜPHELİ VAR

Kırklareli'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında işlem başlatılanlar arasında mühendis, imam-hatip, öğretmen, polis, hakim-savcı, işadamı, ev hanımı, muhasebeci, dershane yöneticileri, zabıt katibi, infaz koruma memuru, öğretim görevlisi, tercüman, esnaflar ve emlak komisyoncuları da yer alıyor.

- Kırklareli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Cumhuriyet Başsavcılığı Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title