Haberler

Kırklareli'nde Eylem

Güncelleme:

Kırklareli'de bir grup vatandaş, Vali Konağı önüne kaide yapılmasına izin verilmediğini öne sürerek yürüyüş yaptı.

Kırklareli'nde bir grup vatandaş, Vali Konağı önüne, üzerinde Atatürk posterlerinin yer alacağı kaide yapılmasına izin verilmediğini öne sürerek yürüyüş yaptı.

İstasyon Caddesi'nde bir grup vatandaşla bir araya gelen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaptığı açıklamada, caddedeki Vali Konağı önüne kaidenin yapılmasına, emniyet güçlerince, güvenlik gerekçesiyle izin verilmediğini söyledi.

Kaidenin yapılacağı beton blok üzerine konulan polis aracının kaldırılmasını isteyen Kesimoğlu, şöyle konuştu:

"Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Yapılması planlanan kaidenin üzerine Atatürk posterlerini yerleştireceğiz. Kaidelerin 6'sı yapılırken hiçbir sıkıntı çıkmazken 7'ncisinin yapımı engellendi. Gerekçe Vali Konağı'nın karşısında güvenlik zafiyeti yaratacağıydı. Emniyet aracı buraya konuldu, biz de çalışmamızı durdurmak zorunda kaldık. Valilik ve emniyet yetkililerimiz ile görüştük. Kendileri siz burada ticari alan yapacakmışsınız onun için biz burada engelleme yaptık dediler. Elma ile armut bir birine karışmış. Bununla uzaktan yakından alakası yok."

Kesimoğlu, bir devlet görevlisinin kendilerine, "Biz yanlış bilgilendik, buradan bu aracı kaldıracağız. Siz çalışmalarınızı yürütebilirsiniz" dediğini vurgulayan Kesimoğlu, devlete güvendiğini ifade etti.

Kesimoğlu, konuşmasının ardından tüm vatandaşların sükunetli olmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da uygulamanın yanlış olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Tanal ile Kesimoğlu'nunda aralarında bulunduğu grup, İstasyon Caddesi'nden gar binası önüne kadar yürüdü. Polis aracı ise halen bölgede bekletiliyor.

Bu arada,  olayla ilgili olarak Güvenlik Şube Müdürünün yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Kırklareli Valiliğinden yaptığı yazılı açıklamada, Vali Konağı önüne satış noktası kurulmak istendiği ve belediyenin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Mustafa Kemal Atatürk Mahmut Tanal Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title