Haberler

Kırklareli'nde 7 Evin Yandığı Yangında İhmal İddiası

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Lüleburgaz ilçesindeki yangında 7 evin yanmasıyla ilgili, "İtfaiye araçlarındaki suyun donması nedeniyle yangına zamanında müdahale edilemedi" dedi.

Gürşan, Kırklareli Polisevi toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Lüleburgaz'da bir evde çıkan yangının diğer evlere de sıçraması üzerine bölgeye sevk edilen belediyeye ait iki itfaiye aracından birinin suyunun donduğunu, diğerinin ise arızalandığını ileri sürdü.

Olayda belediyenin büyük ihmali bulunduğunu savunan Gürşan, "Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahallede bir evde yangın çıktı. Yangını haber aldığımızda hemen mahalleye gittik. İtfaiye araçlarındaki suyun donması nedeniyle yangına zamanında müdahale edilemedi" diye konuştu.

Yangına müdahale etmek amacıyla iki itfaiye aracının geldiğini anlatan Gürşan, bir evde başlayan yangının itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale edememesi nedeniyle 7 evin yanmasına sebebiyet verdiğini kaydetti.

Gürşan, itfaiyenin müdahale edememesi üzerine askeri personel ve Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yangın söndürme ekiplerini çağırdıklarını ifade ederek, evi yanan vatandaşları otele yerleştiklerini, mağdurlara gereken yardımın yapılacağını sözlerine ekledi.

Evi yanan Sibel Gırmıç ise AA muhabirine, itfaiye aracındaki suyun donması nedeniyle birçok evinden yandığını ileri sürerek, belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"Su donmadı, araç arızalandı"

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Özarı ise itfaiye aracındaki suyun donduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yangına kısa sürede müdahale ettiklerini ancak müdahale sırasında bir araçlarının arızalandığını dile getiren Özarı, başarılı bir çalışma ile yangını söndürdüklerini anlattı.

Yangını söndürdükten sonra askeri personel ve TPAO ekiplerinin olay yerine geldiğini ifade eden Özarı, şöyle konuştu:

"Yangından kısa süre sonra olay yerine ulaştık. Yangına kısa sürede müdahale ederken aracımız arızalandı. Su donmadı, araç arızalandı. Bölgede bazı vatandaşlar da çalışmalarımıza engel oldu. Ekiplerimiz yangına müdahale ederken bazı vatandaşlar itfaiye araçlarının üzerine çıktı."

Olay

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Barış Mahallesi Park Sokağı'nda Yaşar Bucak'a ait evde çıkan yangın bitişikteki konutlara da sıçramıştı. Yangında 7 ev kullanılamaz hale gelmişti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Güncel

Şenol Gürşan Kırklareli Lüleburgaz Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title