Haberler

Kırklareli Müftüsü Bayrak Açıklaması

"Geçen yıl hac kurasında ismi açıklanan ancak kutsal topraklara gidemeyenlere öncelik verilecek"

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, geçen yıl hac kuralarında ismi açıklanan ancak kutsal topraklara gidemeyenlere öncelik verileceğini bildirdi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Suudi Arabistan'ın hacı kontenjanı düşürmesiyle Kırklareli'den 19 kişinin hacca gidemediğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili bakanlıkların aldığı karara göre, geçen yıl kutsal topraklara gidemeyen kişilere öncelik verileceğinin açıkladığını ifade eden Bayrak, şöyle devam etti:

"Kabe'deki inşaat çalışmaları dolayısıyla geçtiğimiz yıl ülkemize verilen kontenjan düşürülmüştü. Sıralamaya göre 19 kişi kurada çıkarak hacca gidemedi. Geçen yıl hac kurasında ismi açıklanan ancak  kutsal topraklara gidemeyenlere öncelik verilecek. Bu da ülkemize verilen kontenjanın yarısını kapsıyor. Bir de Diyanet İşleri Başkanlığımız ve ilgili bakanlıkların aldığı karara göre, 7 yıl hacca gitmek için kayıt yaptıran ancak gidemeyen kişilere de öncelik verilecek. Dolayısıyla bu yıl verilecek kontenjan dolabilir ve hac kayıtları açılmayabilir. Bu konuda çalışmalar sürüyor." - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Suudi Arabistan İsmail Bayrak Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title