Haberler

Kırklareli Kent Kültür Evi Projesinin İmzaları Atıldı

Güncelleme:

Kırklareli Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında Yayla Mahallesi'ne yapılacak olan 'Kent Kültür Evi' projesinin protokolü imzalandı.

Kırklareli Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı. 2012 yılında Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Tarihe Ayna Tutan Mimari isimli proje ile röleve restorasyon ve restitüsyon fizibilite çalışmaları tamamlanan Yayla Mahallesi Lale Sokak No: 2 adresinde bulunan tarihi binanın restorasyonu yapılacak. 2013/2014 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında restore edilecek olan tarihi ev 'Kent Kültür Evi' olarak Kırklareli'ne kazandırılacak.

MALİYETİN YÜZDE 75'İNİ TRAKYA KALKINMA AJANSI KARŞILAYACAK

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, projenin önümüzde hafta başlayacağını ve 15 ayda tamamlanacağı söyledi. Kesimoğlu ayrıca, projenin toplam bütçesinin 753 bin 350 TL olduğunu ve bu bütçenin yüzde 75 oranında olan 562 bin 12 TL'lik kısmını Trakya Kalkınma Ajansı'nın karşılayacağını belirtti.

Başkan Kesimoğlu, Kent Kültür Evi için materyaller toplamaya başladıklarını belirterek "Kent Kültür Evimiz için materyaller toplamaya başladık. Bu konuda ilk bağışı Emekli Tümgeneral Mustafa Köseoğlu'ndan aldık. Kendisi bize Atatürk Orman Çiftliğinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün kullandığı demir tekerlekli traktörün bir benzerini bağışladı. Kendisine bu desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca, halkımızdan da Kültür Evimizi zenginleştirmek adına destek bekliyoruz. Ellerinde, geçmiş dönemlere ait bilgi, belge ve resim var ise bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Bizimle paylaştıkları bilgi, belge ve resimlere kendi adlarını altına yazarak Kültür Evimizde sergileyeceğiz" dedi.

"GERİ KALAN 41 EVİ DE RESTORE ETMEK İSTİYORUZ"

Kırklareli'de restore edilebilecek bir çok ev tespit ettiklerini belirten Kesimoğlu, "Biz Kırklareli'de restore edilecek bir çok ev olduğunu tespit ettik. İmzaladığımız bu protokol ile 1 evimizi daha restore etmiş olacağız. Ancak restore edilebilecek bir çok ev daha var. Bu konuda da kentimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den destek istemiştim. Hem sözlü, hem de yazılı olarak bu evleri Kırklareli'ne kazandırmak istediğimizi sayın Gül'e belirtmiştim. Devlette hizmet esası vardır. Umuyorum, yeni seçilen sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bize destek olacaktır. Biz de bu konunun takipçisi olacağız. Bu evleri de restore ederek, Kırklareli'nin kültür turizmi zenginliğine katmak istiyoruz" dedi.

Kesimoğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek Trakya Kalkınma Ajansı ile yeni projelere imza atmak istediklerini belirtti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, Kırklareli Belediyesi ile çalışmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, yeni projenin Kırklareli'ne hayırlı olmasını diledi.

ORTAK ÇALIŞILAN 4'ÜNCÜ PROJE

Kent Kültür Evi projesi, Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan 4. proje olma özelliğini de taşıyor.

Daha önce Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında 2012 yılında Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında bütçesi 57 bin TL olan 'Tarihe Ayna Tutan Mimari' projesi, yine 2012 yılında Teknik Destek Programı kapsamında bütçesi 12 bin TL olan 'İnsan Kaynakları Kapasitesinin ve Hizmet Kalitesinin Geliştirilmesine Yönelik Eğitimler', 2013 yılında ve yapımı hala devam eden Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında toplam bütçesi yaklaşık olarak 850 bin TL olan, Ajans katkısı toplam bütçenin yüzde 53'ünü kapsayan 'Tarih, Tarih Olmasın' isimli projeler hayata geçirilmişti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Trakya Bölgesi Mahmut Şahin Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title