Haberler

Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali Başladı

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın bu yıl 27’ncisini düzenlediği "Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali", Kortej ve Kakava ateşinin yakılması ile başladı.

Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın bu yıl 27'ncisini düzenlediği "Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali", Kortej ve Kakava ateşinin yakılması ile başladı.

Kırklareli halkıyla bütünleşen festival, Türkiye'nin sanat, siyaset ve edebiyat alanında önde gelen isimlerini ağırlıyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Geçen çeyrek yüzyılı aşkın süredir devam eden festivalimizin bu yıl ki temasını, ülkemizde son yıllarda yoğun yaşadığımız çocuk istismarları ve tecavüzlerine inat "Çocuk" olarak belirledik ve geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan ediyoruz. Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının da katılımı ve katkılarıyla kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleriyle dolu bir program hazırladık. Kırklareli Halkına yakışan bir Festival olacak" dedi.

17 Mayıs'ta başlayan festival 20 Mayıs'ta sona erecek. 27'ncisi gerçekleşen festivalde Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali 1600 yıllık mitolojik kökenleri olan Kakava ateşinin yakılmasıyla ve Kortejle başladı.

Edebiyat ve kültür-sanat ağırlıklı festival, kent merkezinde ve mahallelerde tiyatro oyunları, söyleşiler, şiir ikindileri, caz dinletileri, konserler, karikatür/ resim/ fotoğraf sergileri, el sanatları çalışmaları, sanat atölyeleri, sokak animasyonları, çocuk temalı canlı heykeller, kitap fuarı, çocuk oyun panayırı ve imza günlerinden ile devam edecek.

Festivale, Uğur Dündar, Saygı Öztürk,Hikmet Çetin,Zihni Göktay, Ali Poyrazoğlu, Şükrü Erbaş, Tuna Kiremitçi, Tamer Levent, Zafer Algöz, Can Yılmaz, Ankara Sanat Tiyatrosu, Kürşat Başar, Aysun ve Ali Kocatepe, Müfit Can Saçıntı,Renan Bilek, Pekcan Türkeş,Haluk Şahin,Hüseyin Yurttaş, Halim Yazıcı, Mehmet Özer, Haldun Açıksözlü, Yüksel Işık, Arife Kalender, Sezai Sarıoğlu, Nalan Çelik, Betül Dünder, Necdet Pekmezci,Fatih Ertürk, Gül Durusel,Nazif Uslu,Yunanistan Kilkis Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Kırklareli Halk Oyunları Ekibi, Makedonya İştip Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bulgaristan Haskovo Halk Oyunları Ekibi, Bulgaristan Tunca Kukeli Halk Oyunları Ekibi katılım gösterdi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mehmet Siyam Kesimoğlu Bulgaristan Kırklareli Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title