Haberler

Kırklareli Demokrasi ve Cumhuriyet İçin Yürüdü

Güncelleme:

Kırklareli Belediyesi tarafından ''Demokrasi ve Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz'' yürüyüşü düzenlendi.

Kırklareli Belediyesi tarafından Darbe girişimine karşı düzenlenen "Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkıyoruz" yürüyüşü Dingiloğlu parkı önünden başladı.

70 metre uzunlundaki dev Türk Bayrağının yanı sıra, dev Atatürk posteri ile başlayan yürüyüşte "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne dikta, ne darbe, tam bağımsız Türkiye" sloganları atıldı.

Karaumurbey Caddesi, Hastane Caddesi, Eriklice Caddesi, Waldrof Cadesi boyunca süren yürüyüş Gar Binası önünde tamamlandı.

Gar binası önünde okunan İstiklal Marşı'nın ardından hazırlanan video katılımcılara izlettirildi.

Daha sonra Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Kesimoğlu, Kırklareli halkının bu gece bir tarih yazdığını belirterek, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin büyük bir tehlike atlattığını anlattı.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez TBMM'nin bombalandığını dile getiren Kesimoğlu, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin hedeflerinin laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirmek olduğunu vurguladı.

SÖZ KONUSU VATAN, DEMOKRASİ, CUMHURİYET VE LAİKLİKSE ÖLÜRÜZ BİZ…

Darbelerin her türlüsüne karşı olduklarına işaret eden Kesimoğlu, "Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Nereden gelirse gelsin karşıyız. Biz 12 Mart, 12 Eylülleri yaşadık çok acı çektik çok bedeller ödedik. Biz artık bedeller, acılar çekmek istemiyoruz. Biz biliyoruz ki en kötü sivil idare, en iyi askere idareden daha iyidir. Biz bu halkı, bu vatanı sokakta bulmadık. Biz bağımsızlık mücadelesini boşuna yapmadık. Birileri tankla, tüfekle yıksın diye bu Cumhuriyeti kurmadık. Bedeller ödedik. Bu kutsal topraklar üzerinde bu Cumhuriyet ebediyen yaşayacak. Ülkemizde sıkıntılar olabilir bunlar doğaldır. Biz mevcut iktidarı beğenmiyor olabilir ve eleştirebiliriz. Kaygılarımızı dile getirebiliriz. Bu iktidarı değiştirmek için mücadele de edebiliriz. Ama bizim bütün bu sıkıntı ve kaygılarımızın giderileceği zemin hukuk devleti ve parlamenter sistemdir. Bunun dışında hiçbir taraf olmayız. Hukuk dışı antidemokratik biçimde zorlama ile rejimizi değiştirmeye yönelenlere asla müsaade etmeyiz. Darbenin askeriyesine de siviline de karşıyız. Söz konusu vatan, demokrasi, cumhuriyet ve laiklikse ölürüz biz. Çünkü biz ''Ya istiklal ya ölüm'' diyen Mustafa Kemal'in askerleriyiz"

BİZ TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI GÖĞSÜMÜZÜ SİPER EDERİZ…

Terörün insanlık suçu olduğunu vurgulayan Kesimoğlu '' Terör kimden gelirse gelsin hepsini karşıyız. Terör örgütlerinin adı ister PKK olsun, ister IŞID olsun, isterse Fetullahçı terör örgütü olsun sonuna kadar karşısındayız. Biz terörün her türlüsüne karşı göğsümüzü siper ederiz''

BİZ ATATÜRK İLE CUMHURİYET İLE MİLLET OLDUK…

Cumhuriyet'in temelinde kan ve göz yaşı olduğunu vurgulayan Kesimoğlu '' Hepimiz Atatürk'üz, Atatürk Türk milletidir. Biz Atatürk ile Cumhuriyet ile millet olduk. Milletin iradesinin üzerinde bir irade yoktur. Eğer biz bu kaygılarımızı ortadan kaldırmak istersek demokrasilerde en büyük hakem olan halka gideriz. Demokrasi içerisinde bu sorunları sandıkla çözüme kavuştururuz'' ifadelerini kullandı.

POLİSLERDE ASKERLERDE BİZİM EVLADIMIZ…

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuk önünde er'inde general'inde eşit olduğunu hatırlatan Kesimoğlu '' 15 temmuz akşamı gördük ki, buram buram bağımsızlık ve Çanakkale kokan o üniformaları kirlettiler. O üniformaları kirletenleri lanetle kınıyorum. Ama bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. 15 temmuz gecesi içimizi, geleceğimizi karartan o üniformaları kirletenlerin emrindeki emir erlerine yapılanları da doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Onlar ki ana kuzuları. 20 yaşındaki ana kuzuları nereden bilebilirler bir darbenin parçası olacaklarını. Askerin kafasına tekme atan o anlayışı da kınıyorum. O askerimiz şehitler ölmez vatan bölünmez dediğimiz askerimiz. O askerimizin yardımına hemen biri konuşuyor. Onun üzerinde de polis üniforması var. Kardeşinin yardımına koşanda bizim evladımız. Polislerde bizim evladımız'' diye konuştu.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun konuşmasının ardından Sivil Toplum Kuruluşları adına İsmail Karakaya bir konuşma yaptı.

CHP Milletvekilleri Kayan ile Gündoğdu da birer konuşma yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
title