Haberler

Kırklareli'de Uygulamalı Girişimcilik Kursları Başladı

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kırklareli KOSGEB İl Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığında organize edilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' başladı.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kırklareli KOSGEB İl Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığında organize edilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' başladı.

Kırklareli'de girişimciliği destekleme amacıyla KLÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kırklareli KOSGEB İl Müdürlüğü ve İŞKUR arasında imzalanan protokol çerçevesindeki eğitimlerin ilki gerçekleştirildi.

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Bahtiyar Dursun, KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte düzenledikleri eğitimlerin ilk iki gruba yönelik programının geçtiğimiz hafta itibariyle başladığını bildirdi.

Pazarcı esnafı ve İŞKUR'a kayıtlı işsizlerden oluşan kursiyer gruplarıyla başlayan girişimcilik eğitimlerinin toplamda 10 ayrı grup için düzenleneceğini belirten Doç. Dr. Bahtiyar Dursun, eğitimlerin 2014 yılı sonuna dek süreceğini ifade ederek, "Başlayan eğitim programında kursiyerlerin Doç. Dr. Rengin Ak ve Yrd. Doç. Dr. Armağan Türk'ün değerli bilgilerinden yararlanmaktayız. Yıl sonuna dek devam edecek olan uygulamalı girişimcilik eğitimleri neticesinde toplamda 250 vatandaşımızı girişimci adayı yapmayı hedefliyoruz. Ücretsiz olarak verdiğimiz bu hizmetten yararlanmak isteyenleri İŞKUR Kırklareli İl Müdürlüğü'ne giderek başvuruda bulunmaya çağırıyoruz" ifadelerini kaydetti.

10 günlük eğitim programının ardından KOSGEB onaylı girişimcilik sertifikasını alan girişimci adayların iş planlarının onaylanması halinde girişimleri için KOSGEB'ten 100 bin TL'ye kadar kredi alma şansına sahip olduğunun altını çizen Dursun, "30 bin TL'lik bölümü hibe, 70 bin TL'si ise iki yıl sonra faizsiz geri ödeme şeklinde sunulan desteklerle ilgili detaylı bilgi Kırklareli KOSGEB İl Müdürlüğü'nden alınabiliyor" açıklamasında bulundu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title