Haberler

Kırklareli'de Üniversite Öğrencisi Genç Kızın Öldürülmesi

Kırklareli'de bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi kızın ailesi, adalete güvendiklerini belirterek, zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor.

İnternette tanıştığı ve ayrılmak istediği Hasan Akbulut (25) tarafından Kırklareli Fevzi Çakmak Mahallesi Eski Cezaevi Sokak'ta önceki gün bıçaklanarak öldürülen Kırklareli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Büşra Ceylan'ın (21), Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Tekmen köyünde yaşayan ailesi olayın üzüntüsünü yaşıyor.

Kızlarını, hayatının baharında toprağa veren acılı anne Çiçek Ceylan ve baba Nevzat Ceylan, taziyeleri kabul ediyor. Aile, zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor.

Büşra Ceylan'ın babası Nevzat Ceylan, zanlının, Kırklareli'de üniversite şenliklerinden dönen kızının aniden önüne çıktığını ve 13 bıçak darbesiyle öldürdüğünü öğrendiklerini söyledi.

Ceylan, "Böyle bir acıyı Allah kimseye yaşatmasın. Benim yavrum bir hiç uğruna öldürüldü" dedi. Kızının namazlı, abdestli olduğunu anlatan baba Ceylan, zanlının rahatsız etmesi üzerine kızının polise başvurduğunu, olaydan sonra öğrendiği söyledi.

Olayı Kırklareli'de öğretmen olarak görev yapan kardeşi Cevat Ceylan'dan öğrendiğini, kendisine ilk olarak kızının yaralı olduğunun iletildiğini belirten Nevzat Ceylan, olayı duyar duymaz Kırklareli'ne hareket ettiğini, Kayseri Hava Limanında kızının öldüğünü duyduğunu ve kardeşi Cevat'ın kendisine gelmemesini söylediğini aktardı.

Cenazenin memlekete getirileceğinin belirtilmesi üzerine Kırklareli'ne gitmediğini, çok üzüntülü olduğunu belirten Ceylan, "Olayın peşini bırakmayacağız, şikayetçiyiz. Adalete güveniyoruz. Türk hakimlerine, savcılarına güveniyorum" dedi.

2'si kız 4 evladından, Büşra'nın bunların en küçüğü olduğunu anlatan baba Ceylan, kızının çocukluğundan beri gözlerine baktığında sanki bir gün kendilerini boynu bükü bırakacağı yönünde bir duyguya kapıldığını ve Büşra'nın kendilerini boynunu büyük bıraktığını söyledi. Ceylan, evladının katilinin de Sivaslı olmasına çok üzüldüğünü belirtti.

-GENÇ KIZIN AĞABEYLERİ-

Genç kızın ağabeyleri Mehmet Tekin Ceylan ve Oğuz Emre Ceylan da zanlının "idam" edilmesini istediklerini belirtti.

"Şikayetçi değiller" şeklindeki söylentilere tepki gösteren iki kardeş, cenaze dolayısıyla şu anda gerekli başvuruyu yapamadıklarını ancak Kırklareli'de öğretmen olan amcaları Cevat Ceylan'ın gerekli işlemleri başlatacağını söyledi.

Almanya'da yaşayan Oğuz Emre Ceylan, sonuna kadar haklarını arayacaklarını belirterek, "Türkiye'de bundan sonra herkesin bacısı benim bacım, onların acısı benim acım. İnsanın başına gelmeyince bilmiyor" dedi.

Türkiye'deki ceza sistemi ile Avrupa'daki ceza sistemini karşılaştıran ağabey Ceylan, cezaların yurt dışında daha ağır olduğunu, yurt dışında adalet sisteminin yerine oturtulduğunu savundu.

Bu tür suçlar için cezaların artılmasını, Mecliste bu konuda düzenleme yapılmasını isteyen ağabey Ceylan, 5-6 yıl sonra, en fazla 10 yıl sonra zanlının elini kolunu sallayarak çıkıp gezmesinin kendilerini çok üzeceğini kaydetti.

Ağabey Mehmet Tekin Ceylan da "Bu işin cezası idam olması lazım, 21 yaşındaki günahsız bir insan, onu tanıyan herkes onun çok iyi bir insan olduğunu biliyor. Bunun cezası idamdan başka bir şey olamaz. Ben rica ediyorum. Bizim bakmaya kıyamadığımız kardeşimizi, sen nasıl keyfince öldürebilirsin? Yalvarıyorum Başbakanımıza, bu konuyla ilgilensinler. İnsanların hayatı bu kadar ucuz olamaz. Psikopatsa, kendine psikopat. Kendini öldürseydi" diye konuştu.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title