Haberler

Kırklareli'de Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Düzenlendi

CHP Kırklareli İl Başkanlığı tarafından tarım ve hayvancılık çalıştayı düzenlendi.

CHP Kırklareli İl Başkanlığı tarafından tarım ve hayvancılık çalıştayı düzenlendi.

CHP İl Başkanlığınca düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Çalışkayı, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İl Başkanı Ünal Başkur ile tarım ve hayvancılık alanda faaliyet göstere sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Gündoğdu, çalıştayda yaptığı konuşmada, Trakya'daki insanların büyük bölümünün tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet göstererek geçinmeye çalıştığını belirtti.

Tarım ve hayvancılıkta üreticilerin emeğinin karşılığına alamadığını ve geçim zorluğu yaşadığını savunan Gündoğdu, şunları söyledi:

"Kırklareli, Edirne, Tekirdağ'da tarımla geçinen insanlarız. Tarım ve hayvancılığın Trakya'da en iyi şekilde olması gerekir ama böyle olmadığını biliyoruz. Geçtiğimiz 1 aylık süre zarfında Kırklareli'ne bağlı 160 köyümüzü gezerek üreticilerimiz ile görüştüm. Emeğini tarıma harcayan ve aynı zamanda para kazanan üreticiler geçinemez hale geldi. Bunların tespitini yapmak zor değil. Girdi maliyetlerinin yüksek olması, yeterli ürün alınamaması, süt fiyatlarının çok düşük olması dolayısıyla emeklerinin karşılığını alamamasının mazereti yoktur. Geçmişe baktığımızda üreticimiz geçimini sağlayabiliyordu."

Gündoğdu, tarımsal faaliyetlerde yeterli geliri elde edemeyen insanların kent merkezlerine göç ederek üretimden uzaklaştığını belirtti.

Okan Gaytancıoğlu da bir alanda politika yapılabilmesi için sorunların mutlaka kaynağında gözlemlenerek tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Tarım ve hayvancılık alanında izlenen politikaların doğru olmadığını savunan Gaytancıoğlu, "Politika belirlemek için sorunları kaynağında dinlemek çok önemli. Başarısız politikalar nedeniyle tarım ve hayvancılık yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Ortaya çıkan bu tablo karşısında endişeliyiz. İşsizlik sayısı her geçen gün artıyor" dedi.

Çalıştayda, sivil toplum örgütleri de sorunları ve sorunlara yönelik çözüm önerilerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Okan Gaytancıoğlu Vecdi Gündoğdu Kırklareli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title