Haberler

Kırklareli'de 'Paşa Anam' Oyununa Büyük İlgi

Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi'nde dün akşam sahnelenen oyunda, bir annenin savaş sırasında askeri birlikte görevli olan oğlunu ziyaret etmesi anlatılıyor.

Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi'nde dün akşam sahnelenen oyunda, bir annenin savaş sırasında askeri birlikte görevli olan oğlunu ziyaret etmesi anlatılıyor. İsrailli yazar Eli Saghi'nin kaleme aldığı 'Meine Mutter die Generalin' adlı eserden uyarlanan ve yönetmenliğini Savaş Mutlu'nun yaptığı oyunda, İncilay Şahin, Arzu Yanardağ, Hilmi Özçelik, Fatih Ayhan, Taylan Erler ve Tolga Öz rol aldı. Askeri birlikteki oğlunu ziyarete giden anneyi İncilay Şahin'in canlandırdığı, ünlü oyuncu Arzu Yanardağ'ın da rütbeli askeri canlandırdığı oyun salonu kahkahaya boğdu.

Büyük alkış alan oyunculara Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan hardaliye içeceği ikram etti.

'SAVAŞLARA KARŞIYIZ'

Oyuna gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Hilmi Özçelik, Son günlerde artan terör olayları nedeniyle de savaşlara karşı olduğumuzu oyunlarımızda anlatıyoruz dedi.

Arzu Yanardağ ise savaşta en çok annelerin ağladığını ifade etti. Yanardağ, Savaşları ve terörü kınıyorum. Savaşlarda ülkeler savaşıyor ama anneler ağlıyor. Ben de bir anne olarak, insan olarak çok yıprandım. Çok anlamsız bir savaş var. Savaşın her türlüsü anlamsız. Eğlenceli, cephede geçen bir hikaye anlatıyoruz ama tabii ki hepimiz savaşın karşısındayız, kan dökülsün istemiyoruz diye konuştu.

İnsanın insan eliyle öldürülmesinin korkunç bir durum olduğunu kaydeden İncilay Şahin de Bir insanın anne olmasına gerek yok yüreğinin yanmasına. Hepimiz o acıları damarlarımızda, her hücremizde hissediyoruz. Olmaması gereken, insanlık onuruna, insan oğluna yakışmayan bir şeydir savaş ve ölümler. İnsanın insan eliyle öldürülmesi korkunç bir durum. Her şeyimle savaşa karşıyım. Kafam ve zihnim karışıyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor. Her gün başka bir acıyla 5-7 şehidimiz var dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arzu Yanardağ Fatih Ayhan Kırklareli Tolga Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title