Haberler

Kırkareli'nden Kısa Kısa

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nca 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla "Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüleri Kütüphaneler" konferansı düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nca 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla "Geçmişten Geleceğe Kültür Köprüleri Kütüphaneler" konferansı düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Recep Zogo, Kırklareli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mehmet Haliloğlu ve öğrenciler katıldı.

Aykaç, burada yaptığı konuşmada, kültürlü ve bilgili bir toplumda kitabın büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

İnsanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğini ifade eden Aykaç, günümüzde kitaba gereken önemin verilmediğini belirtti.

Teknolojinin gelişmesiyle kütüphane kullanımının azaldığını, kitapların insan hayatından çıktığını vurgulayan Aykaç, zamanla kitabı untan bir toplumun oluşacağını kaydetti.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde sarı bant uygulaması

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görme engelliler için sarı bant uygulaması yapıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın engellilere yönelik yasal düzenlemeler kapsamında görme engellilerin daha rahat ve güvenli hareket etmeleri için yürürlüğe koyduğu sarı bant uygulamasının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde hayata geçirildiğini söyledi.

Sarı bantlar sayesinde görme engellilerin gidecekleri yeri rahat bir şekilde bulabileceğini ifade eden Genç, engellilerin erişebilirlik ve ulaşabilirlik yönünde eksikleri tamamladıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title