Haberler

Kırkağaç'ta Düzenlenen Geleneksel Abid Dede Hayrına Büyük İlgi

Kırkağaç'ın yüzyıllar öncesine dayanan geleneksel Abid Dede hayrına her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi vardı. Kırkağaç'ın, Bakır ve Çiftlik mahallelerinde ikamet eden hayırsever vatandaşlar tarafından her yıl Haziran ayında Osman Çavuş Yaylasında düzenlenen Abid Dede hayrına, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Kanada Montreal Türk Kültür Merkezi Başkanı Yılmaz Ekinci, Ak Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Ömer Öztürk, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Topluca kılınan öğle namazının ardından hayır alanına gelen vatandaşlara yemek verildi. Berber ve beraberindekilere yer sofrasında hayır ikram edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve protokol, okunan dualar eşliğinde yenen yemeğin ardından 15.asırda yaşadığı bilinen Abid Dede'nin burada bulunan mezarı başında dua etti.

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Abid Dede hayrına gelen vatandaşlarla sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi. Berber, daha sonra yemek yapılan alana giderek, kazanların başında bulunan hayırsever vatandaşlarla görüştü. Berber, keşkek kazanını karıştırarak servis yaptı. Protokol son olarak toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recai Berber Ak Parti Kırkağaç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title