Haberler

Kırkağaç Kavunu Alıcılarını Bekliyor

Kırkağaç ilçesinde yaklaşık 200 ton Kırkağaç Kavunu iklimlendirme depolarında alıcı bekliyor.

Kırkağaç ilçesinde yaklaşık 200 ton Kırkağaç Kavunu iklimlendirme depolarında alıcı bekliyor.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayı sonlarında hasat edilen Kırkağaç kavunu, ya üreticilerin kendi evi altındaki depolarda, ya da ilçedeki nem ve sıcaklık kontrolü olan, kalorifer sistemi ile ısıtılabilen kavun depolarında alıcılarını bekliyor.

Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreter Vekili Emin Özarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl kavuna fazla talep olmadığını ve ilçelerdeki çeşitli depolarda halen kavun bulunduğunu söyledi.

Kırkağaç'ın bir üne sahip olduğunu kaydeden Özarı, şunları söyledi:

"Kırkağaç tipi kavunumuz sarı zemin üzerine koyu yeşil benekleri olan kavundur. İlçemizde son yıllarda sarı dilim şeklinde kavunumuz da yetişmektedir ve lezzet olarak da çok tatlıdır. 2016 üretim sezonunda yaklaşık olarak 10 bin dekarlık alanda ekimi yapılarak 30 bin ton civarında ürün elde edildi. Hasat edilen kavunlarımızı depolara taşıyoruz ve daha uzun süre tüketicilerimize sunabilmek için kaloriferli ve havalandırması güzel olan ortamlarda ortalama sıcaklığı 14 ve 16 derecelerde tutarak tüketicilerimize sunmaya çalışıyoruz."

Kavunların depolarda alıcı beklediğini vurgulayan Özarı, şöyle devam etti:

"Tüketicilerimiz de bu soğuk kış günlerinde tükettikleri kavunlar ile geçmiş yaz günlerinin sıcaklığını tekrar sofralarında yaşıyorlardır. Depolarımızda yaklaşık 200 ton kavunumuz alıcılarını bekliyor. Almak isteyen tüccarlarımız Kırkağaç'a gelerek kavunlarımızı çeşitli illere götürebilirler ve tüketiciler ile buluştururlar."

Kaynak: AA / Güncel

Kırkağaç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title