Haberler

Kırım Türk Soykırımı Kurbanları Rus Konsolosluğu Önünde Anıldı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi, Kırım Türk soykırımı kurbanlarını 72. yılında Rusya Konsolosluğuna siyah çelenk bırakarak andı.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi, Kırım Türk soykırımı kurbanlarını 72. yılında Rusya Konsolosluğuna siyah çelenk bırakarak andı.

İstiklal Caddesi Odakule Meydanı'nda toplanan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi üyeleri sloganlar eşliğinde Rusya Konsolosluğu'na yürüdü. Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Türkiye Milli marşlarının okunmasının ardından dernek adına bir basın açıklaması yapıldı. Rus - Sovyet rejimi tarafından sistematik bir soykırım uygulandığı ifade eden Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Celal İçten, "Bu anlamlı günün 72. Yılında İkinci Dünya Savaşı sırasında Rus - Sovyet rejimi altında sistemli bir soykırıma tabi tutulan binlerce Türk ve birçok diğer halk mensuplarını saygıyla anıyoruz. Türklüğe ve insanlığa karşı işlenmiş olan bu suç bütün insanlığın ortak acısı ve utancıdır" ifadelerini kullandı.

Soykırım sırasında insanlık dışı bir muamele yaşandığını vurgulayan İçten, "Kırım Tatar Türkleri, vatanları Kırım'dan insanlık dışı bir muamele ile hayvan vagonlarına bindirilerek Sibirya ve Orta Asya çöllerine sürgüne gönderilmiştir. Rus - Sovyet rejimi tarafından sürgüne gönderilen 423 bin Türk'ün %46'sı 22 gün süren yolculuğunda, sağ kalanlarda sürgün bölgelerinde soğuk, hastalık ve açlıktan hayatlarını kaybederek şehit olmuştur" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından dernek üyeleri hayatını kaybeden soydaşlarını anmak için Rusya Konsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakan grup ardından Kırım- Tatar sürgününü anlatan ve Eurovision şarkı yarışmasında birinci seçilen Jamala'nın '1944' adlı şarkısını hep bir ağızdan söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırım Özerk Cumhuriyeti İstiklal Caddesi İstanbul Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title