Haberler

Kırım Tatarları Kocaeli Tepreş Şenliğinde Buluştu

Kocaeli’deki Kırım Tatarları, Sapanca gölü kenarında düzenlenen 2. Uluslararası Kırım Tatarları Tepreş Şenliğinde bir araya geldi.

Kocaeli'deki Kırım Tatarları, Sapanca gölü kenarında düzenlenen 2. Uluslararası Kırım Tatarları Tepreş Şenliğinde bir araya geldi.

Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile geleneksel hale getirilerek bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Kırım Tatarları Tepreş Şenliği, Sapanca Seka kampı alanında düzenlendi. "Baharın gelişi" anlamına gelen Tepreş şenliğine Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Aracı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birçok etkinliğin ve çeşitli eğlencelerin düzenlendiği şenliklerde, Kırımlılar için geleneksel anlam taşıyan kuşak güreşleri gerçekleştirildi.

Şenliğin açılış konuşmasında herkese teşekkür eden Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Aracı, "Bugün kutlamalarda Kırım'ın işgalini konuşmak istemiyoruz. Ama Kırım tatarları dünyanın neresinde olursa olsun yaşadıkları toplumlara çok rahat uyum sağlamışlardır. Ayrıca, yaşadıkları toplumlarda önemli mevkilerde yer almışlardır. Kırım Tatarları diyaspora da yaşadıkları her ülkede o ülkenin kanunlarına uyarak yaşadı. Ama gelin görün kendi ana topraklarımızda bize bu fırsat verilmiyor. Biz karar aldık daha çoğalarak birlik ve beraberliğimizi sağlayacağız. Kırım'da istediğimiz şey oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasıdır" dedi.

Aracı'nın konuşmasının ardından Tatarların bahar şenliklerinin vazgeçilmesi olan geleneksel ekmek yuvarlama etkinliği yapıldı. Tatar kültüründe 'Kalakay' denilen ekmeğin yuvarlandıktan sonra düz gelmesi ise o senenin bereketli geçeceğine işaret olduğuna inanılıyor. Yuvarlanan ekmekler daha sonra etkinliğe katılanlara dağıtıldı. Etkinliklerde daha sonra Tatarların geleneksel müzikleri çalınarak yöresel halk oyunları oynandı.

Dünyaca ünlü keman gurubu Sersebil, keman dinletisi sergilerken müzik alanında dünyaca ünlü Nariman Balich de akordeon konseri verdi. Konserlerin ardından geleneksel kuşak güreşleri düzenlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Aracı Sapanca Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

erkin:

bu milletin sorunları bitmişti zaten ama sorunların kaynağını oluşturanların sorunları kalmıştı dime tatar boşbakan davutoglu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title