Haberler

Kırım Tatar Milli Meclisi'nin Yasaklanması

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Rus mahkemesinin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt kapsamına alarak faaliyetlerini yasaklama kararını "saçma" buldu.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Rus mahkemesinin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt kapsamına alarak faaliyetlerini yasaklama kararını "saçma" buldu.

Groysman, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya Federasyonu başka bir saçma karar daha almıştır. İlhak edilen Kırım'da sözde yüksek mahkeme, aşırıcı örgüt gibi Meclis'in faaliyetlerini yasaklamıştır. Benzer tiyatro-yargı oyunları sadece Kırım Tatar halkına desteğimizi arttırır. Uluslararası toplumun bu olayı doğru şekilde değerlendireceğine eminim. Kremlin istemese de Kırım Ukrayna'ya dönecektir, Meclis'in faaliyetleri serbest kalacaktır ve insan hakları sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Kırım'a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın yaptığı başvuru üzerine açılan davada, Kırım Tatar Milli Meclisi aşırıcı örgüt kapsamına alınarak faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verilmişti.

Poklonskaya, 15 Şubat'ta Kırım Tatar Milli Meclisi'nin kapatılması için Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. İlk duruşma 3 Mart'ta yapılmış, davanın görülmesi değişik gerekçelerle 6 kez ertelenmişti.

Son duruşma ise önceki gün başlamış, tercüme sorunları nedeniyle davanın görülmesine dün devam edilmişti. Ayrıca Poklonskaya 13 Nisan'da, mahkeme sonuçlanıncaya kadar Meclis'in faaliyetlerini durdurma kararı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Facebook Ukrayna Tatar Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title