Haberler

Kırım Tatar Milli Meclisi'ne Yapılan Baskın

MHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Cavid Aydın, Rusya tarafından Kırım Tatar Milli Meclisi'ne (KTMM) yapılan baskına ilişkin, hükümete ileride doğması muhtemel sorunlar için bugünden gerekli tedbirleri alması konusunda çağrıda bulundu.

Aydın, il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Kırım Türkleri'nin 1783 yılında yaşanan ilk işgalden bugüne kadar büyük zulümler gördüğünü anımsattı.

Şubat ayında Kırım'ın yeniden işgal edildiğini ve Kırım Tatar liderlerinin evlerinin basıldığını ve kanunsuz sorgulamalar yapıldığını anlatan Aydın, 16 Eylül'de de Kırım Tatar Meclisi Binası'nın Rusya idaresine bağlı silahlı güçlerle basılarak, mühürlendiğini ve binada bulunan belge ve bilgisayarlara el konulduğunu söyledi.

Yaşanan işgalin sadece Kırım Türklerine değil aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti ve Türk dünyasına karşı bir saldırı niteliğinde olduğunu dile getiren Aydın, şunları bildirdi:

"Bu nedende Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve ilgili makamlar zaman geçmeden gerekli adımları atmalı, ciddi yaptırımlar başlatmalı, ileride doğması muhtemel sorunlar için bugünden gerekli tedbirleri almalıdır. İl başkanlığı olarak anavatan Kırım'a ve Kırım Tatarları'na karşı yapılan işgal ve baskıcı siyaseti şiddetle kınıyor, başta Avrupa Birliği ve NATO ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın bu işgale 'dur' demesini bekliyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Aydın Tatar Kırım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title