Haberler

Türkmenlerden Kırım'daki Gerginliğe Destek Çağrısı

Güncelleme:

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkan Yardımcısı Mardin, Kırımlılar için destek çağrısında bulundu.

Anı zamanda derneğin Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı olan Mardin, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'nın, Oğuz Boyu'ndan gelen Hun Tatar Türkleri'nin yaşadığı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni işgal ettiğini, bunu şiddetle kınadıklarını belirtti.

Bu işgalle dünyada yine savaş rüzgarlarının esmeye başladığını aktaran Mardin, şunları kaydetti:

"Soğuk savaş sonrası ABD ve Rusya, en tehlikeli krizi yaşıyor. Dünya Putin'e geri adım attıramıyor. Kırım'da Ukrayna ve Rus askerleri burun buruna geliyor. En ufak bir kıvılcım, tüm bölgeyi ateşe atabilir. Bu da 3. Dünya Savaşı'nın kıvılcımı olabilir. Rusya, Kırım'ı işgal için meclisten tezkere aldıktan sonra Sivastopol kentindeki Ukrayna askeri üssünü ele geçirdiği kamuoyuna açıklanmıştır. İlk olarak üssün elektrik bağlantısı kesilmiştir. Ukrayna askerleri de silahlarını ve tanklarını üssün giriş kapısına yönlendirdiği açıklanmıştır. Rus ve Ukrayna askerleri, bazı noktalarda burun buruna beklemeye başlamışlardır. Hali hazırda 6 bin Rus askerinin bulunduğu bölgede, Rusya'nın en büyük donanmasının bulunduğu Sivastopol Limanı'ndaki gemiler de takviye edilip ve anlaşmalarla belirlenmiş sınırlardan dışarı çıktıkları görülmektedir. Obama'nın Putin ile yaptığı 90 dakikalık ikna telefonu ise sonuç getirmemiş durumdadır."

Mardin, Türkiye'deki Kırım Türk dernekleriyle irtibat sağlanarak, yasal yollardan Kırım'a yardım gönderilmesi gerektiğini savunarak, "Bütün dünyayı, başta Türkiye'deki siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, Avrupa Birliği'ni, ABD'yi, insan hakları savunucularını, insani yardım derneklerini, NATO'yu, UNESCO'yu, İslam örgütlerini, Türk kuruluşlarını, kendisini insan, Müslüman Türk, Müslüman kabul eden her canlıyı, Kırım'daki bu işgale 'dur' demeye ve Kırımlı kardeşlerimize destek olmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title