Haberler

    Kirilenko: Itoudis, David Blatt'ın Yolunda İlerliyor

    NBA kariyeri sonlandırarak CSKA Moskova’ya dönen Andrei Kirilenko yeni takımı ile Euroleague ve VTB Ligi’nde ilk maçlarına çıktı.

    NBA kariyeri sonlandırarak CSKA Moskova’ya dönen Andrei Kirilenko yeni takımı ile Euroleague ve VTB Ligi’nde ilk maçlarına çıktı.

    VTB Ligi’ndeki ilk maçında VEF Riga karşısında 13 sayı 4 ribaund 3 asist ile oynayan Andrei Kirilenko resmen geri dönüş yapmış oldu. Tecrübeli oyuncu mücadelenin ardından oldukça önemli açıklamalar yaptı. VEF Riga maçı hakkında konuşan Kirilenko İyi bir maçtı. Yavaş yavaş ritmimi bulmaya başlıyorum. VEF genç, atletick ve gayet iyi bir takım. Fakat CSKA şu anda farklı bir seviyede dedi.

    "VTB Ligi gelişiyor"

    VTB Ligi’nin önemli bir gelişme kaydettiğini söyleyen Kirilenko İlerleme olduğu açık. Takımların çoğu yüksek kalitede modern basketbol oynuyor. UNICS, Nizhny Novgorod, Khimki ve Lokomotiv-Kuban gerçekten tehlikeli rakipler. Bu takımlar arasına Zenit ve Avtodor’u da ekleyebilirsiniz. Genel olarak her takım oldukça tehlikeli. Örnek vermek gerekirse Bisons’un lig lideri Khimki’yi nasıl yendiğini gördük diye konuştu.

    Amerika’dayken birkaç maç izlediğini söyleyen tecrübeli oyuncu Birkaç maç izledim. Kuban ve Khimki’nin CSKA karşısında oynadığı maçları izledim. Güzel maçlardı ve CSKA ikisini de kaybetti” dedi.

    John Stockton, Karl Malone, Kevin Garnett, Paul Pierce, Deron Williams gibi oyuncularla birlikte oynayan Kirilenko Bu tip oyuncuların yanında oynamak size direkt etki etmez ama gözlem yapar ve mümkün olduğunca çok şey öğrenmeye çalışabilirsiniz. Ne diyorlarsa dinlemelisin ve her şeyi hatırlamalısın. Bir diğer yandan onlar da başarılarını çok çalışmaya borçlu olan senin benim gibi insanlar. Yapmanız gereken bu kadar iyi antrenman yaptıkları ve iyi oynadıkları için onları başınızın üzerinde tutmak ifadelerini kullandı.

    Itoudis’i NBA’deki herhangi bir koçla kıyaslaması istenen Kirilenko Kimseyi karşılaştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Her koç benzersizdir. Ama Itoudis ile David Blatt’ın yolları bana benzer geliyor. Itoudis oldukça istekli fakat bir o kadar da uzlaşmacı. Aynı zamanda sert ama sakin. Onu sadece beş gündür tanıyorum. Bir ay sonra belki düşüncelerim değişik olacaktır şeklinde konuştu.

    "Amerika'da spora yaklaşım çok farklı"

    Avrupa ile Amerika arasında büyük fark olduğunu belirten Andrei Kirilenko Gerçekten büyük fark var. Her şeyden önce onların spora yaklaşımı çok farklı. Öncelikle tarihi var. Basketbol orada 120 yıldan fazla bir süredir var. Burada aynı şeyi söyleyemeyiz. Ama Rusya’da basketbolu seven ve yatırım yapan birçok insan olduğu için çok mutluyum. Bunların çoğu politikacılar ya da büyük iş adamları ve onlar için basketbol bir iş gibi. Bu sporu destekledikleri için onlara minnettarım dedi.

    Kirilenko, NBA ve VTB Ligi’ndeki en iyi beş oyuncu kim sorusuna ise “Bu sezon VTB’de çok fazla maç izlemedim. Belki bu soruyu play-off zamanı tekrar cevaplayabilirim. Ama NBA’deki en iyi beş bana kalırsa Stephen Curry, Jimmy Butler, LeBron James, Anthony Davis, Gasol kardeşler.” şeklinde cevap verdi.

    Andrei Kirilenko, gelecekte NBA’deki yeni Kirilenko olarak kimi gördüğü sorusuna VTB Ligi’nde çok az maç izlediğim için genç oyuncular hakkında konuşmam doğru olmaz ama tecrübeli isimler arasından Vitaly Fridzon, Alexander Kaun ve Andrey Vorontsevich kendilerini NBA’de test edebilir ifadelerini kullandı.

    Benzer haberler için Ajans Basketbol

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Lokomotiv Kuban Moskova Riga Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title