Haberler

Kırıkkale Valisi Kolat, Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Vali Ali Kolat, Balışeyh, Sulakyurt ile Delice ilçelerini ziyaret etti. Burada köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Kolat ve beraberindeki, Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Recep Kırbaş,  Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve diğer ilgililer ile birlikte düzenlenen ilçede düzenlenen toplantılarda köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını diledi. Çözüm önerileri hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Vali Kolat, gazetecilere yaptığı açıklamada,  2013 yılında Balışeyh ilçesinde, KÖYDES programına alınmış olan  Kırlangıç, Yenilli ve Kılevli 1. ve 2. kat asfalt yapımının bitirildiğini,  2012 yılı KÖYDES programından Kırlangıç, Kenanbeyobası ve Mehmetbeyobası köylerinin ise 2. kat asfalt yapımının devam ettiğini, Hıdırşeyh-Aydınşeyh arası 1. kat asfalt  yolun altyapısının hazırlandığını kaydetti.

Performans programında olan İzzettin, Beyobası stabilize yol yapımı tamamlandığını ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Bıyıkaydın-Selamlı-Ulaklı-Beşbıçak arası 5 kilometre stabilize yol yapımı devam etmektedir. Dikmen köyü 7 kilometre 1. kat asfalt  yolun altyapısı hazırlanmıştır. İçme suyu sektöründe ise  Beyobası, yukarı Karakısık ve Kılevli köylerinde tesis geliştirme çalışmalarının projeleri, Aşağı Karakısık, Battalobası, Bıyıkaydınve Yenice köylerinde İçme suyu depolarının sağlık bakanlığı standartlarına uygun hale getirilmesi işleri ihale aşamasındır. Akçakavak, İzeetin ve Yenilli köylerinde sondaj kuyularındaki motorların güneş enerjisi ile çalışmasına ilişkin proje ihale aşamasındadır. İnşaat sektöründe ise Eldelek, Ulaklı, Kargın, Yenice ve Kılevlı köylerinde fosseptikli kanalizasyon tesislerinin ihalesi yapım aşamasındadır. Delice ilçesinde ise yol sektöründe, 2013 Yılı KÖYDES programına alınmış olan  Delice– Çerikli, Baraklı- Sarıyaka, Küçük Avşar – Kurtoğlu, Şahçalı-Gözükızıllı-Kavak– Çatallı, Küçük Avşar–Kurtoğlu yollarının altyapısı hazırlanmış ve asfalt atımına hazır hale getirilmiştir."

Vali Kolat, Sulakyurt ilçesinde ise yol sektöründe, 2013 Yılı KÖYDES programına alınmış olan  Güzelyurt -Ayvatlı– Danacı, Kalekışla– Faraşlı, Sarıkızlı–Yeniceli, Koruköy- Ankara il sınırı yollarının altyapısı hazırlandığını ve asfalt atımına hazır hale getirildiğini bildirdi. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Ali Kolat Balışeyh Delice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title