Haberler

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis Hizmetleri

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı yeni binasındaki hizmetlerini daha çağdaş yöntemler ve daha fazla bir ekiple sürdürüyor.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı yeni binasındaki hizmetlerini daha çağdaş yöntemler ve daha fazla bir ekiple sürdürüyor.

Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Turgut Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, 2004 Aralık ayından bu yana hizmet veren Acil Tıp Anabilim Dalının, 2 acil tıp öğretim üyesi, 7 acil tıp araştırma görevlisi, 15 hemşire, 8 hasta bakıcı, 4 kayıt görevlisi ve 8 güvenlik görevlisi ile Kırıkkale ve çevre illere hizmet sağladığını belirterek, Türkiye'de yetersiz olan acil bakım hizmetlerine çözüm bulabilmek amacıyla akademik yapılanmaya gidilmesiyle birlikte Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu dalda daha fazla uzman yetiştirip, çağdaş bir yapılanma örneği ortaya koymayı hedeflediğini kaydetti.

Özellikle bilgi ve birikimiyle uzman bir ekip tarafından verilen acil tıp hizmetinin her türden hastaya bakım ve tedavi verdiği için çok önemli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Deniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Acil tıp servisi yeni binamızda hizmete geçtiğinden bu yana gerek donanımı, gerekse kadrosu ile gelişmeye devam ediyor. 2012 yılında yaklaşık 22 bin hastaya hizmet veren Acil servisimizde tedavi edilen hasta sayısı yeni binaya geldiğimizden beri hayli artış gösterdi. Bu artışta hastanemizin bulunduğu konumunda etkisi büyük. Hastanemizin Karadeniz ve Doğu illeri ile Ankara'nın bağlantı noktasında olması, acil servise olan hasta müracaatının yüksekliğinde önemli rol oynamaktadır."

Trafik yoğunluğu nedeniyle yaşanan kazaların da acil hizmetlerde yoğunluğa neden olduğunu da değinen Doç. Dr. Deniz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Servisimizde bulunan çağdaş donanımların dışında özellikle kalp durması sonrası müdahale ile dönen hastalara beyin fonksiyonlarında hasar önleyiciliği kanıtlanmış olan Post Resusitatif Hipotermi tedavi uygulaması ülkemizde bir ilk olarak acil servisimizde uygulanmaktadır." - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Üniversitesi Turgut Deniz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title