Haberler

Kırıkkale Silah İhtisas Osb Temel Atma Töreni

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay: "Biz, küçük siyaset yapmıyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Biz, küçük siyaset yapmıyoruz. Ülkemizi ve şehrimizi dünyayla yarışır hale nasıl getiririz, Türkiye daha güçlü nasıl olur, hangi alanda biz daha iyi oluruz, bunların peşindeyiz" dedi.

Atalay, Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Kırıkkale'nin kurulmasında savunma sanayisinin önemli bir etken olduğunu belirterek, silah sanayinin Türkiye'de ilk temayüz (seçkinleşme, sivrilme) ettiği yerin Kırıkkale olduğunu vurguladı.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) kendi ürünlerini üretirken yan ürün aldığını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"Bunun sergisi açıldı, 850 civarında yaklaşık bine yakın yan ürün alıyor. Ankara, Gaziantep, İzmir ve İstanbul gibi pek çok yerde özel firmalar, MKEK'e ürün veriyor. Biz o zaman 'bu yan ürünler burada niye üretilmesin, bu tesisleri burada yapalım ve o insanlarla da görüşelim, yan ürünlerini gelip burada üretsinler' dedik. Kırıkkale'de MKEK'in emeklileri var, bu işlerde yetişmiş, onlar da burada görev yapsın. Türkiye'de şu anda savunma sanayinde özel sektör çok mesafe aldı. Onları buraya çekmek istiyoruz. Burası çok dinamik bir merkez olacak. Şu anda talepler var. Bir an önce bitmesini bekleyenler var. Burası kente ciddi bir değer ve istihdam alanı katacak."

Atalay, "Biz küçük siyaset yapmıyoruz. Ülkemizi ve şehrimizi dünyayla yarışır hale nasıl getiririz, Türkiye daha güçlü nasıl olur, hangi alanda biz daha iyi oluruz, bunların peşindeyiz" ifadesini kullandı.

Yatırımcılara seslenen Atalay, Kırıkkale Silah İhtisas OSB'de yatırım yapıldığında 5. bölge teşviğinden yararlanıldığını belirterek, iş adamlarına burada yatırım yapmaları çağrısında bulundu. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Ekonomi

Beşir Atalay Kırıkkale Ak Parti Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title