Haberler

Kırıkkale Pmyo'da Yeni Eğitim-öğretim Yılı Açılış Töreni

Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırıkkale PMYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ali Kolat, polisliğin zor bir meslek olduğunu belirtti.

Millete hizmet etmenin verdiği gurur ve haz ön plana çıkarıldığında polisliğin çok güzel bir meslek olduğunu dile getiren Kolat, vatandaşın gönlünü ve rızasını kazanmanın önemine dikkati çekerek, "Bu, son derece önemlidir. Sadece teknik anlamda mevzuatı yerine getirmek önemli değil. Önemli olan, bu işi sevmek, gönül rızasıyla yapmak. Herkesin bir düşüncesi ve inancı vardır. Bizim de elbette düşüncemiz, inancımız olacaktır. Bir kitleye, insana inancından dolayı adaletten şaşmayın. Bunu yargılama görevi, polis olarak bize ait değildir. Bu anlamda herkesi kucaklayacak, yardımcı olacak, inancından dolayı ötelenmeyecek bir ortamı hep birlikte güzel çalışmalarınızla sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

PMYO Müdürü Hüseyin Aşkın da 688 öğrenciyle yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Öğrencileri, vatan ve millet sevgisiyle dolu, fiziken güçlü, her türlü silah ve teçhizatı en iyi biçimde kullanabilen, en modern bilgi ve donanıma sahip, yeniliğe ve gelişime açık polis memurları olarak emniyet teşkilatı saflarına göndermek istediklerini belirten Aşkın, bu mesleğin ihmale ve kayıtsızlığa asla gelmeyeceğini, her zaman sabırlı, dikkatli ve çevik olunması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Dursun, eğitim-öğretim yılının ilk dersini verdi.

Törene, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Baro Başkanı Ayhan Yılmaz da katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aşkın Ali Kolat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title