Haberler

Kırıkkale Pmyo'da Ders Başı

Güncelleme:

Vali Kolat, PMYO'nun konferans salonunda yaptığı konuşmada, polisliğin zor, ancak millete hizmet etmenin verdiği gurur ve hazzı ön plana çıkarıldığında çok güzel bir meslek olduğunu söyledi.

Vali Kolat, PMYO'nun konferans salonunda yaptığı konuşmada, polisliğin zor, ancak millete hizmet etmenin verdiği gurur ve hazzı ön plana çıkarıldığında çok güzel bir meslek olduğunu söyledi. Vatandaşın gönlünü ve rızasını kazanmanın son derece önemli olduğunu belirten Vali Kolat, Sadece teknik anlamda mevzuatı yeri getirmek önemli değil. Önemli olan bu işi sevmek. İşi gönül rızasıyla yapmak. Herkesin bir düşüncesi ve inancı vardır. Bizim de elbette düşüncemiz, inancımız olacaktır. Bir kitleye, insana inancından dolayı adaletsizlikten şaşmayın. Bunu yargılamak görevi polis olarak bize ait değildir. Belki sorgulamak görevi bize aittir, ama o sorgulamayı da yaparken yargılamak adına yapacağız. Bu anlamda herkesi kucaklayacak, yardımcı olacak, inancından dolayı ötelenmeyecek bir ortamı hep birlikte güzel çalışmalarınızla sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz dedi.

PMYO Müdürü Hüseyin Aşkın da 688 öğrenci ile eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtirken, bu meslekte ihmale ve kayıtsızlığa asla yer olmadığını, her zaman sabırlı, dikkatli ve çevik olunması gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından eğitim döneminin ilk dersini Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Dursun verdi.

Törene, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Baro Başkanı Ayhan Yılmaz da katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title