Haberler

Öğrenciler Kur'an Okurken Ayaklarını Masaya Uzatan Öğretmene Soruşturma

Güncelleme:

Kırıkkale'de İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrenciler Kur'an-ı Kerim okurken bacaklarını masanın üzerine uzatan öğretmen hakkında soruşturma açıldı. Öğretmenin tavrı, Trump'ın yemin günü yaşananları hatırlattı

Kırıkkale Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi'ndeki bir sınıfta öğrenciler Kur'an-ı Kerim okurken Din Dersi öğretmeninin oturduğu sandalyede uygunsuz bir şekilde bacaklarını masanın üzerine uzatıp, üst üste koyması tepkilere neden oldu. Öğretmenin bu hareketi öğrenciler tarafından cep telefonu ile çekilip, sosyal medya üzerinden yayınlanması üzerine valilik soruşturma başlatırken, emekliliği istendi.

Aynı lisede Din Dersi öğretmeni olan Hüseyin A.'nın, yarıyıl tatilinden önce öğrencilerinin Kur'an okuduğu derste sergilediği hareketler şahit olanların tepkisini çekecek nitelikte. Öğretmen Hüseyin A.'nın, Kırıkkale Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi'nde girdiği derste öğrencisinin Kur'an'ı Kerim okuduğu sırada, oturduğu öğretmen masasının üzerine çıkardığı ayaklarını üst üste koyması sosyal medyaya düştü. Olay, bir öğrencinin derste kaydettiği görüntüleri Kırıkkale'deki gazetecilere göndermesiyle ortaya çıktı.

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERDİ

Öğretmen Hüseyin A., iddiaya göre Kırıkkale'de Ensar Vakfı'nın eski başkanı olduğu ve aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti'nde aktif olarak yer alıyor. Facebook'taki görüntüler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen Hüseyin A.'nın emekliliği istendi. Olayla ilgili Kırıkkale Valiliği soruşturma açarken, öğretmen Hüseyin A. ise emeklilik dilekçesini verdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kırıkkale Valililiği il Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilgili öğretmenin emekliye sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi öğretmeni Hüseyin Aksoy'un, Kur'an-ı Kerim dersi esnasında ayaklarını masanın üzerine uzatarak ders işlediğine ilişkin olarak bazı internet haber sitelerinde yayınlanan haber gereği aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Konuya ilişkin olarak Valiliğimizce yapılan araştırmada; adı geçen görevlinin Beşir Atalay İmam Hatip Lisesi Meslek öğretmeni Hüseyin Aksoy olduğu anlaşılmış ve 20 Ocak 2017 tarihinde emekliye sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

TRUMP BİLE BUNU YAPMAMIŞTI

Öte yandan ABD'nin çiçeği burnunda başkanı Donald Trump'ın da geçtiğimiz günlerde katıldığı bir ziyarette Kur'an-ı Kerim okunduğu sıradaki davranışı dikkat çekmişti. Başkan Trump, Kur'an okunurken yanında bacak-bacak üstüne atmış oturan eşi Melanie Trump'ı gizlice uyarmış, bacaklarını indirmesini sağlamıştı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Donald Trump Beşir Atalay Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title