Haberler

Kırıkkale'nin Nitelikli Hastane Yatağı Başarısı

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, kentin nitelikli hastane yatağı kapasitesi oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, kentin nitelikli hastane yatağı kapasitesi oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gazetecilerle bir araya gelen Uzun, Sağlık Bakanlığınca yürütülen Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın Kırıkkale'de de başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Kırıkkale'de bakanlık, üniversite, özel tıp merkezleri ve diğer sağlık kurum ve kuruluşlarında toplam 3 bin 841 sağlık personelinin hizmet yaptığını vurgulayan Uzun, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 10 bin kişiye düşen nitelikli hastane yatağı sayısı 8,8'dir. Kırıkkale'de ise bu sayı 24,2'dir. Bu da ilimizde nitelikli yatak kapasitesi olarak Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu göstermektedir. Kent genelinde kamu ve özel toplam 72 diyaliz cihazıyla 287 diyaliz hastamıza, 133 yoğun bakım yatağıyla da ilimiz ve çevre illerdeki hastalarımıza hizmet sunmaktayız. Türkiye'de 10 bin kişiye düşen yoğun bakım yatağı sayısı 3,7'dir. Bizde ise bu sayı 4.9'dur. Bu da ilimizde yoğun bakım yatak kapasitesi olarak Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu göstermektedir. Kentteki hastanelerde 2015 yılı süresince birinci basamak sağlık tesislerinde toplam 907 bin 475 kişi, ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde toplam 1 milyon 551 bin 394 kişi muayene edilmiş, 3 bin 518 doğum gerçekleşmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Uzun Kırıkkale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title