Haberler

Kırıkkale'den Kısa Kısa

Kırıkkale İmam Hatip Ortaokulu tarafından TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Açılış kurdelesini kesen Vali Ali Kolat, öğrencileri tarafından yapılan "Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilimler, Temel Dini Bilimler ve görsel sanatlar" projelerini gezerek bilgi aldı.

Kolat, burada yaptığı açıklamada, fuarda çok güzel çalışmaların bulunduğunu, öğrencilerin kabiliyetlerini sergilediklerini söyledi.

Fuarda çok başarılı çalışmaların olduğuna değinen Kolat, "İmam Hatip okulunda bulunmaktan ve bir İmam Hatipli olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bilim fuarlarının düzenlenmesi öğrenciler açısından büyük önem taşıyor. Bu fuarlar çocukların ufkunu açıyor, geleceğe yönelik bakış açılarını değiştiriyor. Fuarlar sayesinde çocuklar daha üretken oluyorlar. Ümit verici çalışma ve beceriler var. Başarılar diliyorum" diye konuştu.

Okul Müdürü Sabri Acar da fuarda 113 projenin yer aldığını belirterek, öğrencilerin derslerde öğrendiklerini uygulamalı olarak öğretmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Fuarda, civciv üretimi, siren sistemi, hırsıza duyarlı akıllı ev, uçan balon yapımı, enerji parkı, açık hava basıncı, renk ve ışık çarkı gibi birçok alandaki proje bir gün boyunca sergilenecek.

Karakeçili'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Karakeçili Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" da açıldı.

Lisenin spor salonunda sergilenen fuarın açılışını Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı ve Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik yaptı.

Okul Müdürü Yalçın Keçici, burada yaptığı konuşmada, lisenin 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı destekleme kapsamına alındığını bu bağlamda TÜBİTAK tarafından beş bin lira maddi destek sağlandığını söyledi.

35 projenin yar aldığı fuarı gezen Kaymakam Ambarcı ve Başkan Özçelik, öğrencilerden bilgiler aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Karakeçili Kırıkkale Ali Kolat Hatipli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title