Haberler

Kırıkkale'de Sağanak Hayatı Felç Etti

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle ekili ve dikili arazilerde hasar oluştuğunu bildirdi.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, şiddetli yağışların etkisiyle merkez ilçeye bağlı Aşağı Mahmutlar, Yukarı Mahmutlar ve Ulaş köyleri, Bahşılı ilçesine bağlı Bahçeli Mahallesi ve Yukarı Çamlıca köyü ile Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar ve Hisarköy köylerinde aşırı yağışa bağlı olarak tarla ve bahçelerde hasar meydana geldiğini belirtti.

İl Müdürlüğü teknik personelleri ve söz konusu köylerden sorumlu Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) personelleri ile sel afetinin olduğu 3 ilçede hasar tespit çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Kırbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Afetten zarar gören ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin Bakanlar Kurulu kararına göre kredi kuruluşlarına olan (Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri) borçlarının ertelenmesi için hasar tespit çalışmalarına başlandı. Çiftçilerin bu gibi afetlerden en az zararla çıkması için tarım sigortası yaptırmaları gerekmekte.

Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre metre kareye yaklaşık 37 kilogram yağış düşmüş ve rüzgarın hızı da saatte 70 kilometreye ulaşmış . Arazide yapılan incelemelerde aşırı yağış ve sel afetinden özellikle dere yatakları ve çukur yerler etkilenmiş ve yaklaşık 7 bin dekar alanda ayçiçeği, domates, fasulye, mısır ve bağ alanlarında yaklaşık yüzde 30 - 40 dolayında zarar olduğu tespit edilmiştir. Çiftçilerimizin zararlarının tanzimi için elimizden geleni yapacağız." - Kırıkkale

Kaynak: AA / Güncel

Recep Kırbaş Kırıkkale Mahmutlar Bahşılı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title