Haberler

Kırıkkale'de Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün Son Peygamber Platformu ile birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında "İdeal İnsan, Son Peygamber'in Hayatı" konulu bilgi yarışması yapıldı.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Temsilcisi İlker Akgün, Kırıkkale Lisesi ve Atatürk Ortaokulu'ndaki sınavların ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın dünya ve Türkiye geneli ve internet üzerinden eş zamanlı olarak düzenlendiğini belirterek, yarışma aracılığıyla toplumdaki birçok kişinin Hz. Muhammed'in hayatını öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi.

Yarışmanın Türkiye'de Türkçe, dünya genelinde ise İngilizce yapıldığını ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

"Geçen yıllarda kentte birçok yarışmaya destek verdik. Bu yıl ise üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Ufka Yolculuk Kültür Yarışmasında İdeal İnsan Son Peygamber'in Hayatı konulu yarışmanın sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlamış olduk. Yarışma sayesinde Peygamberimizin hayatıyla ilgili bilgi kirliliğinin de önüne geçerek her yaştaki bireylere sağlam ve sahih kaynaklardan Peygamberimizin hayatının okunmasını ve öğrenilmesine imkan verdik. Yarışmanın sonuçları 15 Nisan'da açıklanacak, ödül töreni ise 29 Nisan'da yapılacak."

Tüm kategorilerde toplam bin 230 kişinin başvuru yaptığı ve adaylara her kategoride 100 soru yöneltildiğini belirten Akgün, sınavda dereceye girenlere umre, para ve çeşitli hediyeler verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title