Haberler

Kırıkkale'de liseliler arası Bilek Güreşi Şampiyonası elemeleri -

Kırıkkale'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile "Türkiye Liseler Arası Bilek Güreşi Şampiyonası'nın" ön elemeleri başladı.

Kırıkkale'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliği ile "Türkiye Liseler Arası Bilek Güreşi Şampiyonası'nın" ön elemeleri başladı.

17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda düzenlenen elemelere Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Erkan Seçkin, okul müdürleri ve sporcular katıldı.

Bilek güreşi elemeleri açılışında konuşma yapan Vali Kolat, bilek güreşinin Kırıkkale'de ilk defa düzenleniyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"İlimizdeki sporcularımız ve Çankırı'dan gelen sporcularımızla birlikte bir müsabaka oldu. Farklı bir spor dalı. Bu spor aynı zamanda gençler arasında ilgi de gören bir spor dalı. İlerleyen zamanlarda gençlerimizi bu spor dalına da yönlendirerek daha çok katılım sağlanacağını ümit ediyorum. Güzel bir organizasyon oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile diğer yetkililere emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, sporculara da başarılar diliyorum."

Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Erkan Seçkin, etkinlikle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde çeşitli merkezlerde bilek güreşi etkinliklerinin düzenlendiğini ve elemeler sonrasında Kırıkkale olarak Türkiye Şampiyonası'na girerek derece beklediklerini söyledi.

Kulüp Başkanı Seçkin, "Bilek güreşi, Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile İstanbul Asfa Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü'nün organize ettiği, Kırıkkale'de de Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak üstlendiğimiz bir yarışmadır. Bu yarışmayı tüm liselerimizde duyurusunu yaptık ve bu sayede liseli gençlerimizden 85 sporcu bilek güreşine katıldı. Bizler kulüp olarak gençlerimizle başta spor etkinliklerimiz ve diğer etkinliklerimiz olan kültürel etkinliklerimiz Kur'an-ı Kerim meal yarışmaları ile dağ kampları gibi birçok etkinliklerde her fırsatta bir araya geliyoruz. Amacımız gençlerimizle birlikte olmak ve gençleri bir arada tutmak istiyoruz ve onların enerjilerini doğru kanalize etme noktasında sorumluluk taşıyoruz. Gençler spor için vakit ayırmıyorlar. Başka dallarda olduğu gibi bu spor dalıyla da gençlerimize ulaşmak istiyoruz. Umarım bu spor dalı onlar için bir fırsat olur" dedi.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü de, sporcuların 24 Şubat'ta yapılacak olan Bilek Güreşi Federasyonu'nun Türkiye Şampiyonası'nda yarışacak sporcuların seçmelerinin yapıldığını belirterek, Kırıkkale'de ilk defa farklı bir spor etkinliği düzenlediklerini söyledi.

İl Müdürü Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırıkkale ve Çankırı illerinden gelen liseler arası 85 sporcu bu faaliyetimize katıldı. İlde kilolarına göre dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonası'na katılacaklar. Bu sporcular hem Kırıkkale'yi hem de Çankırı ilini temsil edecekler. Bu spor Kırıkkale'de ilk olması nedeniyle federasyon tarafından hakemler görevlendirildi. Bilek güreşi Kırıkkale'de özel bir spor oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençliği seviyoruz ve her sahada gençliğe ulaşmak istiyoruz. Bu gençlik şu an burada olmasaydı farklı alanlarda olurdu. Bu tür ferdi branşlar önemli. Amacımız gençliğin hoşlandığı her etkinlikte biz varız."

Sporcular, bilek güreşi elemelerinde kıyasıya mücadele etti. Görevli hakemler tarafından bilek güreşi için düzenlenen platformda gerekli kurallar sporculara uygulamalı olarak gösterildi.

Doğuştan ayakları olmayan engelli sporcu Ramazan Özçelik engelli olmasına rağmen bilek güreşini benimsediğini ve elemelerde dereceye gireceğini belirtti. Engellilerin hayata küsmemesi gerektiğini dile getiren engelli sporcu, engelli bir kişinin gelecekleri için kendilerine uygun spor etkinliklerine mutlaka katılmaları gerektiği söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Ali Kolat Çankırı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title