Haberler

Kırıkkale'de "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi"

KIRIKKALE (AA) Kırıkkale’de Gönül Elçileri projesi kapsamında düzenlenen “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtımı Bahşılı ilçesinde yapıldı.

KIRIKKALE (AA) Kırıkkale'de Gönül Elçileri projesi kapsamında düzenlenen "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtımı Bahşılı ilçesinde yapıldı.

Bahşılı Beyaz Kelebekler Anaokulunda düzenlenen programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat, Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İlksen Kolat, Bahşılı'da daha önce koruyucu aile projesinden iyi sonuçlar aldıklarını belirterek, kendi çabalarıyla projeyi anlattıklarını söyledi.

Kolat, 18 çocuğu çocuk bekleyen ailelere yerleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada koruyucu aile projesinde hem çocuklar aile kazanmış oluyor, hem de aileler bu mutluluğu tatmış oluyor.8 ilçenin 6'sında bu projeyi tanıttık. Gönül Elçileri Projesi adı altında gerçekleştirdiğimiz bu projenin dört amacı var. Okul çağı dışına çıkmış, yani ilkokul çağını geçirmiş kadınların kaldığı yerden eğitimlerini tamamlaması. İşte devlet size kaldığınız yerden devam edesiniz diye destek veriyor, bu sizin için bir şans. Kadınların mesleki eğitime ihtiyaç olduğu alanlarda eğitim verip becerisini kazanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Kadınlarımızın ihtiyacı olan konularda kişisel becerisini sağlamak için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak. Okul çağına gelmiş çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmesi ve takibini yaparak toplumu bilinçlendirmektir." - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Ali Kolat Bahşılı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title