Haberler

Kırıkkale'de İş Gücü Piyasa Araştırması Yapılacak

İŞKUR İl Müdürlüğü, mart ve nisan aylarında 437 iş yerinde iş gücü piyasa araştırması yapacağını bildirdi.

İŞKUR İl Müdürlüğü, mart ve nisan aylarında 437 iş yerinde iş gücü piyasa araştırması yapacağını bildirdi.

İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu, yaptığı yazılı açıklamada, araştırma sayesinde kent genelindeki iş gücü piyasasının durumunu tespit edileceğini ve yeni iş gücü ihtiyaç alanlarının da tespitinin yapılacağını belirtti.

Araştırma kapsamında sektörlere yönelik istatistiki verilere de ulaşılacağını aktaran Ulu, şunları kaydetti:

"Kentte iş gücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan iş gücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında iş gücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgilere ulaşmayı hedefliyoruz. İş yerleri ziyaretlerinde iş verenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de verilerek, kuruma kayıtlı olmayan iş yerlerinin de kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. Yapılan çalışmalar sonucunda kentin iş gücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınarak iş gücü piyasa yapısı ve ihtiyaçları da ortaya konulmuş olacak. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda aktif iş gücü hizmetlerinden özellikle iş gücü yetiştirme kursları da tespit edilerek ihtiyaçlar doğrultusunda kurslar açılacak."

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title