Haberler

Kırıkkale'de "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" Programı

Kırıkkale'de Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkkale Müftülüğünce "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" konulu program düzenlendi.

Kırıkkale'de Emniyet Müdürlüğü ve Kırıkkale Müftülüğünce "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" konulu program düzenlendi.

Nur Cami ve Külliyesi Konferans Salonu'nda tertiplenen programda konuşan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli komiser Hasan Avşar, son 10-15 yıl içerisinde iletişim yoluyla dolandırıcılık yapmanın bir geçim kaynağı haline geldiğini söyledi.

Gelişen teknolojiye rağmen dolandırıcılık olaylarının da çeşitlendiğini belirten Avşar, şöyle konuştu:

"Bilgisayar programları sayesinde istenilen kurumun telefon numarası, bazı özel hat numaraları hatta 155 polis imdat numarası dahi mağdurların telefonunda gözükecek şekilde gösterilebiliyor. Yine telefon görüşmelerinde konferans sistemiyle aile içinde aynı anda birden fazla kişiyle görüşme senaryosu uygulayabilmektedirler. Bu senaryolar ülke gündemine göre de şekillenmektedir. Bu senaryoların en belirgini kendilerini hakim, savcı, polis olarak tanıtarak sözde bir terör operasyonundan bahisle yapılan dolandırıcılıktır."

Polis, hakim, savcı veya kamu görevlisinin vatandaşlardan para istemeyeceğini vurgulayan Avşar, internet üzerinden alınan araç, telefon ve diğer eşyalarda kapora ödenmemesi gerektiğini kaydetti.

Program, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" tiyatro gösterisinin ardından son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title