Haberler

Kırıkkale'de "Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim" Konferansı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Güzel, tüketicilerin korunmasının Ahilik teşkilatına dayandığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Güzel, tüketicilerin korunmasının Ahilik teşkilatına dayandığını söyledi.

Güzel, "Tüketiciyi Koruma Haftası" kapsamında Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen "Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim" konulu konferansta, beşikten mezara kadar bütün insanların birer tüketici olduğunu vurguladı.

Tüketici Kanunu'nun başta 80 milyonu olmak üzere tüm ithalat ve imalat sektörünü, esnaf, tacir ve sivil toplum kuruluşlarını ilgilendirdiğine dikkati çeken Yakup Güzel, şunları anlattı:

"Bizim tüketicilerimizi korumamız, geçmişe baktığımızda Ahilik teşkilatına dayanır. Anayasamızın 172'nci maddesinde, 'Devlet, tüketicileri koruyucu tedbirleri alır. Kendilerini koruyucu girişimler teşvik eder' şeklinde yasal dayanak hazırlanmış. Tüketici konusu çok dinamik bir kavram. Her gün yeni satış türleri, ihtiyaçlar, mal ve hizmetler ortaya çıkıyor. 10 yıl önce akıllı telefonlar bu kadar hayatımızın içerisinde değildi. Uygulamalar bu kadar günlük yaşantımızın içerisinde değildi. Dünya, dijital tüketicinin korunmasını tartışıyor. Teknolojik alanlarda yeni yeni sorunlar ortaya çıktığı için tüketicinin korunmasını da güncellemek gerekiyor. Bu kapsamda 2013 yılında kapsamlı bir şekilde Kanun yeniden yazıldı ve 2014 yılında yürürlüğe girdi."

Güzel, 2014 yılında yürürlüğe giren Kanun ile hak arama yollarının kolaylaştırıldığını da kaydetti.

Konferans sonunda, İl Tüketici Hakem Heyeti üyeleri ve raportörlerine teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Yakup Güzel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title