Haberler

Kırıkkale'de '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü'

Kırıkkale'de '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü'57. Alay'ın Çanakkale'de vefa yürüyüşü Kırıkkale'de de yapıldı.

Kırıkkale'de '57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü'

57. Alay'ın Çanakkale'de vefa yürüyüşü Kırıkkale'de de yapıldı. Sabah ezanı öncesi 7'den 70'e Nur Cami avlusunda toplanan yaklaşık 700 kişi, Kırıkkale Şehitlik mezarlığına yürüdüler.

Gençlik Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Vefa yürüyüşüne Gençlik Hizmet ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri, Milli Eğitim, Kredi Yurtlar Kurumu, Kırıkkale Üniversitesi, Müftülük ve diğer kurumlar da katkıda bulundular. Saban namazı sonrası Nur Camisinden çıkanlara ve yürüyüşe katılacak olanlarla çorba ikramı ile birlikte toplu halde tekbir sesleri ile yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan Kırıkkale şehitliğine yüründü. Şehitlik de okunan kuranı kerim ile birlikte Vali Yardımcısı Rifat Ata, günün önem ve anlamını belirten konuşmasında şöyle dedi: "Hepinize içimden teşekkür etmek duygusu oluştu. Hepinize teşekkür ediyorum. 1071 de Anadolu'nun kapıları Malazgirt savaşı ile Müslüman Türk milletine açılmıştır. Daha sonra 1289 yılında Osmanlı imparatorluğu Anadolu Selçukları Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu coğrafya da yaşamımıza devam ediyoruz. İşte Çanakkale de, Sarıkamış da, Yemen de, Sakarya da, Dumlupınar da, Afyon da, Kıbrıs da, Kore de ve Güney Doğu da olmak üzere burada çok büyük bedeller ödedik. Gerçekten milyonlarca insanımız. Bu vatan için, bu bayrak için, bu toprak için, dinimiz için, namusumuz için gözlerini kırmadan hayatlarının baharında şahadet şerbetini içerek şehit olmuşlardır. Şehitlerimiz şehit olmaktan hiçbir zaman korkmamışlardır. Sadece unutulmaktan korkmaktadırlar. O yüzden gençlik ve spor bakanlığımız şehitlerimize vefa borcu olarak onlara vefa olarak, vefa yürüyüşü düzenledik. Ruhları şad olsun".

Daha sonra vefa yürüyüşüne katılanlar tarafından Kırıkkale Şehitlik mezarlığında şehitlerin mezarlarına Türk Bayrağı ve karanfil bıraktılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Üniversitesi Yurtlar Kurumu Çanakkale Politika Güncel Haberler

title