Haberler

Kırıkkale'de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıldı

KIRIKKALE'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Haktankaçmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Türkiye'nin düşmanlarının olduğunu söyledi. Haktankaçmaz, "Ülkemiz 15 Temmuz gecesi uçurumun kenarından döndü. Biz bu topraklarda güçlü bir şekilde var olmaya devam ettiğimiz müddetçe bu tür saldırılar devam edecektir. 15 Temmuz sonrası Türkiye ile 15 Temmuz öncesi Türkiye bir değildir. 15 Temmuz'dan sonra açık bir şekilde gördük ki; olmazsa olmazlarımız vatan toprağı, bayrağımız ve milletimizdir. Bunlar üzerinde asla tartışma yapamayız. Ortak paydalarımız üzerinde bir araya gelmemiz lazım. Ortak paydalarımız söz konusu olduğu zaman kenetlenebilmemiz lazım. 15 Temmuz gecesi ve sonrası bunu gösterdik. Bundan sonra da gösterebiliriz. Bunu gösteremezsek şehit ve gazilerimize ihanet etmiş oluruz" dedi.

Böyle bir darbe girişimine daha önce şahit olmadıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise "Bugüne kadar gelen saldırılar hep cepheden olmuştu. Cepheden gelen saldırılar da bize sorun olmazdı. 15 Temmuz'da yaşadığımız travma bu saldırının kendi evimizden, içimizden, kardeşimizden, komşumuzdan, en yakınlarımızdan olmasıydı" diye konuştu.

100. Yıl İlkokulu öğrencilerinin Yeni Türkiyem ront gösterilerinin yer aldığı programda, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı.

- Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İlker Haktankaçmaz Kırıkkale Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title