Haberler

Kırıkhan Belediyesi'nin Borcu 49 Milyon Tl

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, görevi teslim aldığında belediyenin 49 milyon TL borcu bulunduğunu, gelirlerinin ise personel giderlerinin üçte birini karşılaşacak durumda olduğunu söyledi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, görevi teslim aldığında belediyenin 49 milyon TL borcu bulunduğunu, gelirlerinin ise personel giderlerinin üçte birini karşılaşacak durumda olduğunu söyledi.

Başkan Yavuz, göreve başlamalarının ardından kısa süre geçmesine rağmen, hem mali tabloyu görme ve toparlama çalışmaları yaparken, bir yandan da seçim öncesi verilen sözleri yerine getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yavuz, "Gelir gelmez kültür merkezi için arsa aradık. Yapımı devam eden devlet hastanesi yanında 5 dönümlük alan üzerinde karar kıldık. Kültür merkezi için proje aşamasının sonuna gelindi. Bundan sonra bakanlık nezdinden takip edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, görevi devraldıklarında karşılarına beklenmedik bir personel sayısının çıktığını belirterek, "Şu anda şirket çalışanlarıyla birlikte 500'ün üzerinde bir personel mevcut. Bu iki belediyeyi idare edebilecek bir personel sayısıdır. Bunlar belediyemizin bütçesini zorluyor. Bunların belediyemize aylık gideri 1,5 milyon TL. civarında. Büyükşehir yasası ile birlikte belediyemizin gelirinin yüzde 40'ı büyükşehir belediyesine devredilmiş durumda ve İller Bankasından gelen istihkakımız üçte bir oranında azalmıştır. Geçtiğimiz ay belediyemize İllerden Bankası'ndan 2 milyon 455 bin lira para gelirken, şu anda gelen para 782 bin 48 lira. Borçlardan dolayı yapılan kesintilerin ardından elimize geçen para ise 469 bin 229 lira. Bu parayla personel giderlerimizin ancak üçte birini ödeyebiliriz" dedi.

Belediyenin toplam borcunun ise 49 milyon lira olduğunu kaydeden Başkan Yavuz, "Bunun 550 bin lirası Kurtlusoğuksu Belediyesi'nden gelmiştir. Bu borcun 19 milyon lirasını Büyükşehir'e devrettik. Şu anda 30 milyon borcumuz var. Şu anda çok acil bir şekilde ödememiz gereken 4,5 milyon liraya yakın bir borcumuz var. Bunun yanı sıra 10 milyon lira esnafımıza var. Birikmiş vergi ve sigorta borçlarımız var. Borçlarımızın yanı sıra belediyemizin 4 milyon lira da alacağı var" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz şu anda belediyeye iki Mülkiye Müfettişinin geldiğini, bu müfettişleri kendisinin istemediğini, daha önceden valiliğe yapılan bir şikayetten dolayı geldiğini belirtirken, "Borçlarımızı ödemek için kredi kullanma yerine kendi gücümüzü kullanmak istiyoruz. Bunun yanı sıra bugüne kadar çalışmayan maaş alan personele izin vermeyeceğiz. Ben tüm bu zorluklara rağmen düze çıkacağımıza inanıyorum" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulhekin Ayhan Kırıkhan Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Caner yildirimcaner@mynet.com:

Sn başkan eski başkanın emlak zengini olduğu söyleniyor. Kardeşine parke taşı fabrikası açtığını tüm parkelere değerinden fazla alindigi söyleniyor ve kaynaklarda bu pastalar büyük pay almış. Muhasebe müdürünün bu yolsuzlukların pay alindigi söyleniyor. Bunlara soruşturma açılacak mi acaba.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title