Haberler

Kırgızistanlı Yetim Çocuklara İstanbul Gezisi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde, Kırgızistanlı yetim çocuklara moral ve motivasyon desteği sağlamak amacıyla İstanbul’da bir gezi programı düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde, Kırgızistanlı yetim çocuklara moral ve motivasyon desteği sağlamak amacıyla İstanbul'da bir gezi programı düzenlendi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdari İşleri Başkanlığı bünyesindeki TogolokMoldo adlı 71 No'lu kimsesizler ve yetim çocuklar okulundan 19 öğrenci ile 2 refakatçilerinden oluşan 21 kişilik Kırgız heyet,4 gün boyunca İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını gezerek moral depoladı.

Dünya Çocukları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul turu yapan yetim çocuklar, hayatlarında hiç unutulmayacak izler bırakacak günler yaşadı. Sultanahmet Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Panaroma 1453, Miniatürk gibi İstanbul'un en önemli eserlerini ziyaret etmenin yanında Boğaz'datekne turu da yapan Kırgızistanlı çocukların oldukça mutlu oldukları gözlendi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından da kabul edilen çocuklar, burada Vali Mutlu ile sohbet ederek hatıra fotoğrafları çektirdi. Vali Mutlu, kardeş ülke Kırgızistan'ın değerli çocuklarını ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade ederek böylesine anlamlı bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve şahıslara teşekkür etti.

Gezileri süresince İstanbul'da Zübeyde Hanım Hizmet içi Eğitim Enstitüsü'nde misafir edilen grup, 4 gün boyunca düzenlenen bu güzel gezilerinin ardından başta TİKA ve THY olmak üzere kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkürlerini sunarak oldukça mutlu bir şekilde ülkemizden ayrıldılar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Kırgızistan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title