Haberler

Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Dzhunusov, Vali Çakacak'ı Ziyaret Etti

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbragim Dzhunusov, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. İbragim Dzhunusov, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Mersin'e bir dizi iş görüşmesi ve ticari ilişkileri geliştirmek üzere gelen Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Dzhunusov, Vali Çakacak'ı ziyaretini Müsteşar Meder Abakirov ve Kırgızistan Mersin Fahri Konsolosu Mahmut Arslan ile birlikte gerekçeleştirdi. Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Dzhunusov, Valilik Şeref Defteri'nin imzaladı.

Görüşmeye Vali Çakacak'ın makamında devam eden Büyükelçi Dzhunusov, bir dizi iş görüşmesi yapmak üzere Mersin'de bulunduğunu söyledi. Büyükelçilik görevine getirilmeden önce başbakan yardımcılığı, milletvekilliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerini yaptığını belirten Dzhunusov, bu nedenle de Mersin'in ne derece önemli sanayi, ticaret ve turizm kenti olduğunu bildiklerini ifade etti.

Türkiye ile Kırgızistan arasında köklü bir geçmişe dayanan kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak ise "Kardeş ülke Kırgızistan'ın büyükelçisini ilimizde görmekten ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bugün Kırgızistan'da faaliyet gösteren, aralarında Kırgızistan Fahri Konsolosu Mahmut Arslan'ın da bulunduğu 300'ün üzerinde firma vardır. Bu tür ziyaretler, ülkelerin başta ekonomik, kültürel ve siyasi olmak üzere her konuda gerçekleştirilen ilişkilerin daha da ileriye gitmesine katkı sağlar. Bu ziyaretin de iki ülke arasında var olan köklü ilişkilerin daha da geliştirilmesine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Kırgızistan Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title